Bir Öğretmenin Öğretmene Mektubu

TARİH Haber Girişi : 26 Kasım 2017 12:00
 Bir Öğretmenin Öğretmene Mektubu
Öğretmenler olarak ne kadar sevildiğimizin farkındayım. Öğretmenliğin dünyanın en mukaddes meslekleri arasında yer aldığını da biliyorum.
 Öğretmen mektubu

Ben bir öğretmenim

Öğretmenler olarak ne kadar sevildiğimizin farkındayım. Öğretmenliğin dünyanın en mukaddes meslekleri arasında yer aldığını da biliyorum. Öğretmenler günü geldiğinde ülkemizde Cumhurbaşkanından işçisine çiftçisinden sanatçısına kadar herkes bizi kutluyor. Bu sevgi başka hangi mesleğe bu kadar gösterilmiştir? Elbette hem bu sevgiye hem de bize emanet edilen öğrencilerimize karşı yerine getirmemiz gereken büyük bir sorumluluğumuz var. Bizim derdimiz onları yetiştirmektir. Onların eğrisi de doğrusu da bize aittir. Zira onlar okulumuza geldiğinde dünyaya gözlerini yeni açan pırıl pırıl çocuklardı. Okuldan ayrıldıklarında kimi doktor kimi mühendis kimi ziraatçi kimi sanatçı kimi yönetici? oldular. Biz nasıl olmalarını istemişsek öyle oldular anlayacağınız. Peki yakendilerini yetiştiremediklerimiz veya yetişemediklerimiz olmadı mı?


Oldu oldu?


Peki bu arada bizim eksiğimiz olmadı mı o da oldu. Biraz da çuvaldızı kendimize batıralım. Yani kendimizi de yargılayalım. Sütten çıkma ak kaşık gibi masum görmeyelim kendimizi.


Şahsen ben asıl derdini unutup öğrencisiyle Futbol takımı fanatikliği sınırları ötesine geçip tartışmalara giren, onlara örnek olacak yerde onlardan daha çok muzipleşen, ne kadar maaş o kadar iş diyecek kadar mesleğini sorumluluğunu hatta kendini unutan öğretmenlerimiz yok mu? Haksızlık yaptığı halde buna karşı gelen arkasına sendika gücünü alarak siyasi bulamaçlı meslektaşlarımız yok mu? Var.  Kılık kıyafetiyle gülünç durumlara düşen, yemek masalarında alkol pozları veren, dili argolu, gönderileri kargolu arkadaşlarımız yok mu? Okulda ve sokakta işi gücü arabasının modelini, evinin stilini yenilemeye çalışmaktan öte derdi olmayanlar yok mu? Vaaar. İşte onlardan söz etmek istiyorum. Onlara hatırlatmada bulunup yapmayın etmeyin demek istiyorum. 


Demem odur ki her mesleğin içerisinde çürüğü çarığı var. Ancak öğretmenlik mesleği bunları taşıyamıyor. Böyleleri bu mesleğe katkı vermek yerine zarar veriyor. Yüz kızartıyor. Yanlış kapılara gelenler, bu kapıyı ekmek kapısı kazanç kapısı görenler maalesef kirletiyorlar yıpratıyorlar.


Öğretmenler gününde bizlere gösterilen bu ilgi sevgi ve alakaya alakasız kalmak istemedim. Bunları yazdım. Maksadım deşifre değil muhasebe? İşte ben de bu sevgiye karşılık verebilmek çin muhasebe yapmamız gerektiğini düşündüm.  


Selamlarımla.

Adım: Öğretmen

Adresim: Okul

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.