Yusuf Ziya Yılmaz Çerkez Oyunu oynadı

SAMSUN HABER Haber Girişi : 01 Haziran 2015 09:30
Yusuf Ziya Yılmaz Çerkez Oyunu oynadı
Ladik Çerkesler Derneği'nin açışılına katılan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, yağmur altında yaptığı Çerkes dansı ile izleyenleri mest etti...

BAŞKAN YILMAZ ÇERKES OYUNU OYNADI

Ladik Çerkesler Derneği'nin açışılına katılan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, yağmur altında yaptığı Çerkes dansı ile izleyenleri mest etti...

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ladik ilçesinde Soğanlı, Kızılsini ve Hızarbaşı Köyleri'nin bir araya gelerek kurdukları Çerkesler Derneği'nin açılışına katıldı. Yılmaz'a Ladik ilçesinde Çerkeslerin ilgisi yoğun olurken, Çerkes kadınları ile aralarındaki diyaloglar muhteşem anlara sahne oldu. Yılmaz'ı evladı gibi bağırlarına basan Çerkesler, kendilerini kırmayarak açılışa geldiği için teşekkür etmeyi ihmal etmediler. Açılış öncesinde Yılmaz ile fotoğraf çektirmek için herkes birbiriyle yarışırken, açılışta sergilenen Çerkes dansı da büyük ilgi gördü.

EN ÖNEMLİ KÜLTÜR DEĞERİMİZ OLAN DİLİMİZİ KORUYALIM

Çerkes dansına Başkan Yılmaz da eşlik etti. Yağan yağmura aldırış etmeden Çerkes oyunu oynayan Yılmaz ,izleyen herkesi mest etti. Gösterilerin ve dansların ardından yöresel yemekler tadıldı. Açılış sırasında konuşma yapan Yılmaz, dilin öneminde dikkat çekti. Kültürlerimizi yaşatalım diyen Yılmaz, "Özellikle dilimizi konuşalım, yaşatalım. Konuşmaya konuşmaya dilimizi kaybediyoruz. Duyduğunuz zaman konuşulanı anlıyorsunuz ama konuşamıyoruz. Yabancı diller de aynen böyle. Konuşmadığınız zaman unutuyorsunuz. O yüzden en önemli kültür hazinemiz olan dilimizi konuşalım, değerlerimizi yaşatalım" diye konuştu. Yılmaz, "böyle gülüyorum eğleniyorum ama 7 Haziran'da aklımdan çıkmıyor. Sizler beni 7 Haziran'da unutmayın" diyerek destek istemeyi de ihmal etmedi.

Konuşmaların ardından, dernek binasının açılışı gerçekleştirildi. Açılışa, Başkan Yılmaz ile birlikte AK Parti Samsun Milletvekili adayı Kamuran Özden ve Ladik Kaymakamı Mustafa Temiz katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.