• İHSANBAŞKAN

YÜCEL SEÇKİNER'İN YAŞAR DOĞU İLE İLGİLİ HATIRASI

YAŞAR DOĞU Haber Girişi : 24 Haziran 2019 20:49
YÜCEL SEÇKİNER'İN YAŞAR DOĞU İLE İLGİLİ HATIRASI
O zamanlar Jandarmagücü’nün komutanıydım. Bir gün Gölbaşı’na gidiyordum. Rahmetli Yaşar Doğu ile karşılaştık. Bana nereye gittiğimi sordu: ‘Gölbaşı’na’ cevabını alınca: ‘Ben de oraya gidiyorum, istersen birlikte gidelim hocam’ dedi. Elinde bir çuvala dold

 Yücel Seçkinerin Yaşar Doğu’yla ilgili bir hatırası


 Yücel Seçkiner(1936- 23 Haziran 2019)


    “O zamanlar Jandarmagücü’nün komutanıydım. Bir gün Gölbaşı’na gidiyordum. Rahmetli Yaşar Doğu ile karşılaştık. Bana nereye gittiğimi sordu: ‘Gölbaşı’na’ cevabını alınca: ‘Ben de oraya gidiyorum, istersen birlikte gidelim hocam’ dedi. Elinde bir çuvala doldurulmuş odunlar vardı. Birlikte yola çıktık. Yolda Yaşar Hoca’ya sordum:

 

— Hayırdır hocam odunlarla ne yapacaksın?

Milli Takım hocası Yaşar Doğu’nun cevabı: 

 

— “Biraz sonra ciğerparelerim gelip antrenman yapacaklar. Sonra duş almaları lazım. Bu odunları, sobayı yakıp, onlara su ısıtmak için yanımda götürüyorum” oldu. 

 

     Gölbaşı’ndaki antrenman yerine geldik. Yaşar Hoca hemen pencereleri açtı, salonu havalandırmaya başladı. Sonra yanında getirdiği paketten iğne iplik çıkardı ve minderlerin kenarlarındaki yırtıkları dikmeye başladı. O zamanlar şimdiki gibi kaliteli minderler yoktu. Dediği söz şu oldu:

 

 — “Antrenman sırasında minderin yırtık bölümündeki toz ve pislikler güreşçilerin ağızlarına geliyor ve hastalanmalarına yol açıyor. Birilerinin bu yırtıkları dikmesi lazım. Bizim güreş ailemizde anne olmadığına göre, baba olarak benim dikmem icap eder ki, evlatlarım hastalanmasınlar…”

 

    Yaşar Doğu, işte böyle bir insan, böylesine sporcularına sahip çıkan bir antrenördü.

 

     Yücel Seçkiner; 1936 Gaziantep- Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü yapmış olan ve daha sonra Spordan Sorumlu Eski Devlet Bakanı. 8 Ocak 1998 tarihinde Yaşar Doğu'yu anma töreninde yaptığı konuşmasında anlatmıştı.  


VEFAT VE BAŞSAĞLIĞI 


Ünlü spor adamı,


Türkiye Güreş Federasyonu eski Başkanı


, emekli albay, eski bakan Yücel Seçkiner tedavi gördüğü hastanede az önce vefat etti. 24 Haziran 2019


83 yaşındaki Seçkiner, Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü, KYK Genel Müdürlüğü, Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı, TBMM İdari Amirliği gibi görevlerde de bulundu. 35 kez milli sporcu olan Seçkiner, 22 spor branşında hakemlik ve antrenörlük belgesine sahipti. Seçkiner’in Atletimizi Yaşatanlar ve Sporda Genel Bilgiler adlı eserleri de vardı.

Seçkiner’in cenazesi, 26 Haziran 2019 Çarşamba günü Ahmet Hamdi Aksekili Cami’nde kılınacak namazdan sonra toprağa verilecek.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.