• İHSANBAŞKAN

YOZGAT ÜNLÜ ŞAİRLERE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

GENEL Haber Girişi : 15 Mayıs 2018 21:12
YOZGAT ÜNLÜ ŞAİRLERE EV SAHİPLİĞİ YAPTI
Yozgat'ta Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla, Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneğince düzenlenen 2018 Sürmeli Şiir Şöleni ve Âşıklar Bayramı Etkinliği Gerçekleştirildi.

Yozgatta Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla, Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneğince düzenlenen 2018 Sürmeli Şiir Şöleni ve Âşıklar Bayramı Etkinliği Gerçekleştirildi. 


Okur - yazar Buluşması ağırlıklı bu programa Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kültür Turizm Müdürlüğü destek sağladı.

 

11-12-13 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen programa 17 ilden çağrılan toplam 27 şair yazar katıldı, programa Yozgat'tan da 15 kadar şair yazar katılıp Etkinliğin güzel geçmesine vesile oldular. Katılımcı Konuklarla sabah kahvaltısında buluşan Yozgat Vali Yardımcısı Şükrü Çakır şairlerle bir süre sohbet edip onlara " Süper Yozgat" şiirini okudu. Toplu halde Yozgat Vali Yardımcısı Faruk Ekiz'le valilik toplantı salonunda buluşan şair ve yazarlar burada vali yardımcısına mini bir program takdim ettiler.


11 Mayıs cuma günü Başlayan Sürmeli Şiir Şöleni'ne Katılan şair ve yazarlar İl Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenen 5 ayrı okulda "Okur- Yazar" buluşmasını gerçekleştirdiler. Yoğun ilginin yaşandığı okul programlarında şair ve yazarlar öğrencilerle sohbet edip şiir ve edebiyat üzerine Konuşmalar Yaptılar. Okumanın Önemi, yazma ihtiyacı ve Şiirin edebiyatımızdaki yeri- Önemi konulu sohbette kendi şiirlerini yorumladılar. İlk günkü etkinlik şehir gezisi ve valilik ziyareti ile devam etti.


12 Mayıs Cumartesi günü ise Kültür Ve Turizm Müdürlüğü salonunda "Sürmeli Şiir Şöleni" salon programı yapıldı. Bu programa Yozgat vali yardımcısı Faruk Ekiz, Il Kültür ve Turizm Müdürü Metin Halıcı, Il Dernekler Müdürü Hakkı Yurtlu, dernek ve kurum temsilcileri ile konuk şair ve yazarlar katıldılar. Şairlerin Şiir Yorumları ile renklenen programda aşık ve ozanlar da eserlerini saz eşliğinde seslendirdiler. Programın sunumunu Yozgatlı hemşehrilerimiz: Rifat Çakır ve Yasemin Doğru yaptı.


Şiir Şöleni ile ilgili teşekkür konuşmasında dernek başkanı Ahmet Sargın etkinliğe destek veren kurumlara: Yozgat Valiliği'ne, Milli Eğitim Müdürlüğüne, Il Kültür ve Turizm Müdürlüğüne, Dernekler Il Müdürlüğüne ve şair- yazar konuklara teşekkür etti. Sürmeli Şiir Etkinliklerini 1997 yılında başlattık devam ettiriyoruz; amacımız Türk Kültür'ünü hizmet etmek, kültürümüzü yeni nesillere aktarmak ve Yozgat'ımızın tanıtımına katkı sağlamaktır, dedi emeği geçen herkese teşekkür etti.


Çok sayıda şairin yer aldığı Sürmeli Şiir Şöleni ve Aşıklar Bayramı Programına Samsundan da Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven katıldı.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.