YILDIRAY ÇINAR KABRİ BAŞINDA ANILDI

SAMSUN HABER Haber Girişi : 29 Mayıs 2019 17:30
YILDIRAY ÇINAR KABRİ BAŞINDA ANILDI
Samsunlu ünlü ses ve sinema sanatçısı Yıldıray Çınar, vefatının 12'inci yıldönümünde mezarı başında dualarla anıldı.
Samsunlu ünlü ses ve sinema sanatçısı  Yıldıray Çınar, vefatının 12. yıldönümünde mezarı başında dualarla anıldı.

Samsun'da 2007 yılında  tedavi gördüğü OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 67 yaşında hayatını kaybeden Türk Halk Müziği'nin önemli ozanlarından ve sinema oyuncusu Yıldıray Çınar, 12'inci ölüm yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Vasiyeti üzerine Asri Mezarlığı'ndaki babasının yanına defnedilen Çınar'ın ölümünün 12. yıl dönümü için mezarlıkta biraraya gelen kız kardeşi Hikmet Erten, yeğeni Metin Erten, THM Koro Şefi Halit Ateşli, Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven, Ses sanatçısı Hüseyin Şimşek, ses sanatçıları ve yakın dostları, Kur'an-ı Kerim okudu, dualar etti. Yakın dostlar daha sonra  Yıldıray Çınar ile geçen anılarını anlattı. Abla Hacı Hikmet Erten anıları  dinlerken gözyaşlarını tutamadı.

Ahmet Seven Yıldıray Çınarı Türkülerin Efendisi olarak yorumlayarak anlattı. Seven: " Yıldıray Çınarın  okuduğu türküler birer nasihat olarak ta anlamlı mesajlar içermektedir. Okuduğu her türkü ayrı bir mesajdır. Onu unutulmaz yapanlardan birisi de budur. O türkülerin de efendisiydi" diyerek konuştu. 



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.