Yeni Samsun Platformundan uyarıcı açıklamalar

SAMSUN HABER Haber Girişi : 24 Kasım 2014 11:15
Yeni Samsun Platformundan uyarıcı açıklamalar
Samsun'da AK Parti'ye hizmeti geçmiş ve AK Partililerden oluşan 'Yeni Türkiye-Yeni Samsun Platformu' grubu ilk açıklamalarını yaptı.
BU PLATFORM BİRLİKTELİĞİNDEN DERS ALINMALI...
Samsun'da AK Partiye dostça uyarı!
SAMSUNUN SÖYLEYECEK SÖZÜ VAR
BU BÖYLE OLMAZ BÖYLE YÜRÜMEZ
YENİ TÜRKİYE HEP BİRLİKTE OLURSAK OLUR
Samsun'da AK Parti'ye hizmeti geçmiş ve AK Partililerden oluşan  'Yeni Türkiye-Yeni Samsun Platformu' grubu adına açıklama yapan eski AK Parti Samsun İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Köse,  AK Parti'de  öne çıkarılan bir başkan adayı etrafında yer almak suretiyle yapılan kongrelerin parti yönetimine zarar verdiğini söyledi. 
SAMSUN'DAN ÖNEMLİ UYARI!
Samsun'da geçmişten bugüne AK Partiye hizmetleri geçmiş, AK Parti Kurucu Üyeleri, Eski Yönetim Kurulu Üyeleri, Eski Belediye Başkanı ve Meclis Üyelerinin bir araya gelerek oluşturdukları Yeni Türkiye - Yeni Samsun Platformu üyeleri, Atakum'da bir otelde basın mensuplarıyla bir araya gelerek açıklama yaptılar. 
HATIRLATMAK VE UYARMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR
Platform adına açıklama yapan eski AK Parti Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Köse, "AK Parti'nin kuruluş felsefesine, siyasi vizyon ve misyonuna bağlı partimizin Yeni Türkiye ile tanımlandığı yeni hedeflerine ulaşması için üzerimize düşen görev ve sorumlulukların idrakinde olan AK Parti arkadaşlarımızla bu platformda birlikte ve bir aradayız. Biz kimseye muhalefet ve karşı değiliz. Herkesle beraberiz. Amacımız Yeni Türkiye ve Yeni Samsun'un ihyası için üzerimize düşen görevi yerine getirmek" dedi. 

SAMSUNDA AK PARTİ TEKELCİLİĞE DOĞRU GİDİYOR BUNA ÖNLEM ALINMALIDIR
Mehmet Köse, " Bizler Samsun'da AK Parti'nin kuruluşundaki ruh ve heyecanı yeniden canlandırmayı, partililerimizle yeniden kucaklaşmayı, parti içi 
kırgınlıkları ortadan kaldırmayı, müşterek hedef ve değerlerimiz etrafında yeniden buluşmayı amaçlıyoruz. Saygıya, hoşgörüye, diyalog ve uzlaşma kültürüne dayalı, ahlaklı , erdem sahibi ve bencillikten uzak  siyaset anlayışını benimsiyoruz.
Partimizin yegane sahibi millettir. Partimize bu anlayışla herkesin ve partililerimizin sahip çıkması gerektiğine inanıyor, birilerinin ve hiç kimsenin partinin sahibi gibi davranmasını kabul etmiyoruz." dedi. Toplantıda Eski Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım'ın da hazır bulundu. 

PARTİ BELLİ GURUBUN DEĞİL MİLLETİNDİR

Tecrübeden istifade edilmediğini, AK Parti sevdalılarının çember dışında kalarak küstürüldüğüne de değinen Kös,  Kongre süreçlerinde öne çıkan ya da çıkarılan başkan adayı etrafında yer almak suretiyle yapılan kongre mücadelelerinin parti yönetimine olumsuz etkileri olduğunu ifade etti. 
 Köse konuşmasını:" Parti faaliyetlerine katkı sağlayacak birikim sahibi partililer yönetim dışı kaldı. Şahsi hesap ve planlarla "Ben adayım, düşün peşime !" tarzıyla ortaya çıkılması ve parçalı gruplar oluşturulmasını uygun bulmuyoruz. Aksine, partimizin birlik ve beraberliğini tesis edecek nitelikli ve güçlü yönetimler oluşturmayı, nitelikli bir ikna ile  tek listeli kongreleri yararlı bulmakla brlikte, partimizin "Güç bende " anlayışıyla belli bir gruba teslim edilmesini de doğru bulmuyoruz. Birlikten beraberlikten yana olan bizler,partimizin bir grubun inhisarına bırakılmasına şiddetle karşıyız."  şeklinde sürdürdü.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.