• İHSANBAŞKAN

YAZARLAR DERNEĞİNDEN NURTEN AKKUŞA PLAKET

SAMSUN HABER Haber Girişi : 28 Mart 2018 20:44
YAZARLAR DERNEĞİNDEN NURTEN AKKUŞA PLAKET
Samsun Yazarlar Derneği Uluslararası bir vakıf tarafından 'dünyadaki en iyi 10 öğretmen' arasına seçilen Samsun'un Ayvacık İlçesindeki Ayvacık Anaokulu Müdürü Nurten Akkuş (33) u ziyaret ederek kendisine Samsunun enleri olarak bir plaket takdim etti.

Samsun Yazarlar Derneği Uluslararası bir vakıf tarafından 'dünyadaki en iyi 10 öğretmen' arasına seçilen Samsun'un Ayvacık İlçesindeki Ayvacık Anaokulu Müdürü Nurten Akkuş (33) u ziyaret ederek kendisine Samsunun enleri olarak bir plaket takdim etti.


Ödülünü Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven'le birlikte Ayvacık Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ak ve Eğitimci-Yazar İrfan Ertav'ın elinden alan Nurten Akkuş "Büyük mutluluk duydum. Böylesi ödüllere layık olmaya çalışacağım. Her şey Vatanım için Milletim için" dedi.


 İlçede bulunan Düğün Salonunda  300 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen seminer de takdim edilen plaketten sonra katılımcılar Eğitimci Yazar İrfan Ertav'ın verdiği semineri dinlediler. 

Akkuş'un 'Baba bana bir masal anlat' projesi, Türkiye geneline yayılıp 8 yıl sonunda 45 ilde uygulanır hale gelmişti. Ayrıca Akkuş, 'Oyuncak Kumbarası' projesi ile köylerdeki anaokulları için oyuncak toplama çalışması yapmış bu proje ile de birçok ödül kazanmıştı.

Samsun 22 bin nüfuslu Ayvacık ilçesinde bulunan Ayvacık Anaokulu Müdürü olan 11 yıllık öğretmen Nurten Akkuş, yaptığı projeler ve çalışmalar ile Türkiye'de çeşitli sivil toplum kuruluşlarından çeşitli ödüller kazanırken, son olarak yaptığı başvuru sonucunda uluslararası bir başarı elde etti. Akkuş, Hint asıllı işadamı Sunny Varkey’in eğitim alanında projeler geliştirmek amacıyla kurduğu ve onursal başkanlığını ABD eski Başkanı Bill Clinton’ın üstlendiği Varkey Gems Vakfı (Varkey GEMS Foundation) tarafından düzenlenen 'Küresel Öğretmen Ödülü Komitesi'nin (The Global Teacher Prize) 2018 yılı için seçtiği 'En iyi 10 öğretmen' arasında yer aldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.