Yaşar Doğu'nun Hayatı isimli kitaba Özel Ödül verildi

YAŞAR DOĞU Haber Girişi : 12 Nisan 2016 15:20
Yaşar Doğu'nun Hayatı isimli kitaba Özel Ödül verildi
Bu yıl ikincisi düzenlenen Yaşar Doğu Spor Ödülleri Sahiplerini buldu. Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Arş. Yazar Ahmet Seven'in yazdığı Yaşar Doğu'nun hayatı isimli kitap ödüle layık görüldü.
Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Arş. Yazar Ahmet Seven'in yazdığı  Yaşar Doğu'nun hayatı isimli kitap ödüle layık görüldü.  

Seven'e  ödülünü Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Eski Kavak Belediye Başkanı Bahri Kesici takdim etti. 



Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Arş. Yazar Ahmet Seven'in yazdığı Yaşar Doğu'nun hayatı isimli kitap ödüle layık görüldü. Ahmet Seven'e ödül takdim edilirken yaptığı konuşmada; "Yaşar Doğu Bayrak Millet ve Vatan sevdalısı bir insandı. Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşını yazdı. Yaşar Doğu'da onu tüm dünyaya zaferleriyle ezberletti. Spor Tarihimizin Büyük Adamı Yaşar Doğu'nun anısına aldığım ödülü bu bayrağın gölgesinde almak istiyorum. Yaşar Doğu'yu anlayıp ona sahip çıkmak millete vatana geleceğe sahip çıkmaktır" diyerek konuştu. 


Ahmet Seven konuşmasında Yaşar Doğu'nun hayatta olan sevgili evlatları Prof. Dr. Gazanfer Doğu, Muzaffer Doğu ve Reyhan Yüksel'e şükranlarımı arz ediyorum. Ebedi hayata göç eden evlatlarına da rahmet diliyorum dedi. 
 

Ahmet Seven yanında taşıdığı bayrağı açarak bayrakla birlikte ödülünü aldı. Bu anda salonda duygusal anların yaşadığı görüldü. 

 Ödüle layık görülen takımlara, sporcu ve kişilere de Kavak Dernekleri Federasyonu KADEF tarafından 'Yaşar Doğu' kitabı armağan edildi.



Bu yıl ikincisi düzenlenen Yaşar Doğu Spor Ödülleri Sahiplerini buldu. 


Kavak Belediyesi ve Kavak Dernekler Federasyonu (KADEF) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen okullar arası turnuvalarda derece elde eden takımlara Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Efsane Güreşçi Yaşar Doğu anısına ödülleri verildi.

 


Yaşar Doğu gibi efsane güreşçinin memleketinde Belediye Başkanı olmanın gurur verici birşey olduğunu vurgulayan Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu konuşmasına şu şekilde devam etti; "Spordaki başarısının yanı sıra yaşamıylada hepimize örnek olan Yaşar Doğu gibi bir kahramanın memleketinde Belediye Başkanı olmaktan onur duyuyorum.İlçemizde bundan sonra güreş etkinliklerini Yaşar Doğu'nun doğduğu mahalle olan Emirli Mahallesi'nde yapacağız. Kavak ilçemizdeki güreş eğitim merkezinde kurulduğu günden beri 151 Türkiye birincisi, 74 Türkiye ikincisi, 149 Türkiye üçüncüsü çıkmıştır. Ayrıca 10 tane Avrupa şampiyonu, 7 tane Avrupa ikincisi, 8 tane de Avrupa üçüncüsü çıkmıştır. 3 tane dünya şampiyonu, 2'şer tane de dünya ikincisi ve üçüncüsü çıkmıştır " dedi.



KADEF Başkanı Yılmaz Karagöz yaptığı konuşmada, "Biz Kavaklılar Yaşar Doğu gibi güreş dehasının vermiş olduğu sorumluluğu farkındayız. Milletimizin örnek aldığı ve gençliğin kahraman olarak gördüğü bu büyük spor adamı için ardından söylenenler ancak deryada bir damla niteliğindedir. Zor zamanlarda ortaya çıkan bu kahraman dünyaya 'Türk gibi kuvvetli' sözünü birkez daha hatırlatmıştır. Onun şampiyonlukları hem ülkemizde hem de dünya spor tarihine zafer olarak geçmiştir" dedi.



Konuşmaların ardından okullar arası turnuvalarda güreşte dereceye giren Kavak Güreş Okulu Takımı ve Kavak Yaşar Doğu Spor Kulübü Tekvando Takımı, futbolda Gülizar Hasan Yılmaz Spor Lisesi genç kızar ve erkekler takımı, basketbolda İlkadım Atatürk Ortaokulu, Kampüs Koleji, hentbolda Gülsüm Sami Kefeli Ortaokulu, Gülizar Hasan Yılmaz Spor Lisesi, futsalda Adnan Ölmez Ortaokulu, Osmangazi İmamhatip Ortaokulu, Sema Cengiz Büberci Teknik Anadolu Lisesi, Gazi Anadolu Lisesi, Voleybolda 23 Nisan Ortaokulu, Özel Şahinoğlu Koleji spor takımlarına Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Efsane Güreşçi Yaşar Doğu anısına protokol tarafından ödülleri verildi. Ayrıca Hedef Halk Gazetesi Spor Müdürü Davut Aktaş, Haber Gazetesi Spor Müdürü Muhammet Çavuşoğlu, (Yaşar Doğu Kitabı ile) Gazeteci-Yazar Ahmet Seven ve İsmail Kılıçaslan'da özel ödülleri verildi.



Samsun Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen ödül dağıtım törenine Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Asarcık Belediye Başkanı Şerif Kılağuz, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belür, Kavak Müftüsü Abdullah Karaca, Kavak Muhtarlar Derneği Bakanı Necmi Köksal, Yaşar Doğu Güreş Festivali Ağası Azmi Alasulu, Eski Kavak Belediye Başkanı Bahri Kesici, Türkiye Harp Malulleri, Şehit, Gazi, Dul ve Yetimleri Dayanışma Derneği Başkanı Necati Yılmaz, Kavak İlçe Milli Eğitim Müdürü Köksal Kır, Kavak Nüfus Müdürü Vekili H. Osman Takcı, KADEF Başkanı Yılmaz Karagöz, AK Parti Kavak ilçe Başkanı Bülent Yüksel, Belediye Başkan Yardımcıları Reşat Ayyıldız, Ahmet İçli, Belediye Meclis Üyeleri Salim Özal, Mehmet Uyanık, Hanife Asar, Osman Atlı, Ramazan Honca, KADEF Yönetim Kurulu Üyeleri, Levent Kaya, Mustafa Keskinoğlu, Bayram Erişgin, Bahri Çakır, Naci Cingöz, Necmettin Bektaş, Samsun Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Güven, Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven, Kavaklılar Derneği Başkanı Ersin Erge, Yaşar Doğu'nun öğrencisi Aziz Güven, Muhtarlar, Okul Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Sporcular, Öğrenciler ve Vatandaşlarkatıldı.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.