YAŞAR DOĞU'NUN HOCASI SAMİ AKER KABRİ BAŞINDA ANILDI

SAMSUN HABER Haber Girişi : 18 Eylül 2019 21:04
YAŞAR DOĞU'NUN HOCASI SAMİ AKER KABRİ BAŞINDA ANILDI
Yaşar Doğu Kitabının Yazarı Arş. Yazar Ahmet Seven Türk Güreşinin Sembol ismi Yaşar Doğu'nun karakucak güreşine başladığı ilk yıllarda hocalığını yapan ve ona ünlü sarma oyununu öğreten yörenin Başpehlivanlarından Sami Aker'in Kavak İlçesine bağlı Yukarı
Yaşar Doğu Kitabının Yazarı Arş. Yazar Ahmet Seven Türk Güreşinin Sembol ismi Yaşar Doğu'nun karakucak güreşine başladığı ilk yıllarda hocalığını yapan ve ona ünlü sarma oyununu öğreten yörenin Başpehlivanlarından Sami Aker'in Kavak İlçesine bağlı Yukarı Çirişli Köyünde bulunan kabrini ziyaret etti.

Yukarı Çirişli Köü sakinleri ile birlikte ziyaret ettiği Sami Aker Pehlivanın kabri başında konuşan Ahmet Seven: "Sami Aker Yaşar Doğu'nun hayatında önemli yer tutmaktadır. Yaşar Doğu'nun güreşlerinde uyguladığı ünlü sarma oyununu Sami Aker'den öğrenmiştir.Yaşar Doğu Güreşe başlayıp askere gidinceye kadar olan süre içerisinde Sami Akerden faydalanmış  bir çok güreşe de birlikte gitmiştir. Hatta Sami Aker Pehlivan Yaşar Doğu'yu yakın takibe almış yediği içtiği ile bile yakından ilgilenmiş destekçisi olmuştur. Yörenin tanınan sevilen bu ünlü pehlivanının daha fazla tanınması sağlanmalı bunun için çalışmalar yapılmalıdır. Yaşar Doğu'nun gelişme ve yetişmesinde etkili isimlerden birisi olan Sami Aker Pehlivanın aziz hatırasına kabrini ziyaret ederek dua okumaktan son derece huzur buldum" diyerek konuştu.   

Yaşar Doğu Kitabının Yazarı Arş. Yazar Ahmet Seven ziyaretinde köylüler arasında Sami Aker Pehlivanı tanıyanlardan da hatıralar dinleyerek not aldı.  
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.