Vezirköprülülerden Başkan Sadık Edise Tabela İsyanı

SAMSUN HABER Haber Girişi : 03 Aralık 2017 01:37
Vezirköprülülerden Başkan  Sadık Edise Tabela İsyanı
Yıllarca bizi tabelalarla aldattı. İbrahim Sadık Edis bize yalan söyledi. Tabelalar asılan afişlerdeki resmini görmekten bıktık.
 VEZİRKÖPRÜLÜLERDEN BELEDİYE BAŞKANI İ. SADIK EDİSE AĞIR İTHAMLAR: 


BİZİ YILLARDIR TABELALARLA ALDATTI. 


VEZİRKÖPRÜDE AK PARTİYE EN BÜYÜK ZARARI BELEDİYE BAŞKANI İ. SADIK EDİS  VERİYOR


VEZİRKÖPRÜ VEZİRKÖPRÜ OLALI BÖYLE YALANCI GÖRMEDİ



 Havza Kaymakamı Metin Yılmaz, Belediye Başkanı Murat İkiz, Havza TSO Başkanı Erkan Acar ve sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri bir araya gelerek yatırım almak için çalışma başlattı.


       Bu konuda gerekli girişimlerin yapıldığını belirten Acar, Havza Kaymakamlığı, Havza Belediyesi ve Siyasi parti temsilcileri ile yerli otomobilin Havza'ya kazandırılması için çalışmalar yaptıklarını belirtti. Acar, 960 dönümlük alt yapısıyla Havza Organize Sanayi Bölgesi'nin en uygun alan olduğunu dile getirdi.


       İkiz Havza OSB'nin bin dekarında alt yapısı tamamlanmış, genişleme alanları ile 10 bin dekarlık alanı ile Karadeniz'in en büyük OSB'si olduğuna dikkat çekerek; "Deniz, Hava, Kara ve Demir Yollarına yakınlığı ile ulaşım ve ikmal sorunu olmayan Havza OSB yerli otomobil üretimi için bedelsiz arsa tahsisine hazır.  Karadeniz'in giriş kapısı olan ve yapılacak yatırımlar ile hızlı bir büyüme potansiyeli olan Havza bu iş işçin uygun bir yer. Eğer bu yatırım ilçemize gelirse Havzamız, Samsunumuz ve bölgemiz içinde hayırlı olur." Dedi.


       Havza Kaymakamı Metin Yılmaz; "Havza Organize Sanayi tamamen bakir durumunda ve yaklaşık 960 dönümlük alt yapısı yapılmış, gelişme alanı da olan bir bölge. Ayrıca içinden demiryolunun geçtiği sayılı organize sanayi bölgesinden birisi. Bizim limanımıza da 80 km uzaklıkta yer alıyor. Böyle bir şey Havza'da olursa Otomobil yedek parçası üreten firmalarda çoğalacaktır. Bu alt yapı Havza'da var" ifadelerini kullandı.

 

      BİZİMKİ TABELADA KALDI

       Vezirköprü'den daha küçük ilçelerde bile yıllar öncesinden yapılması başarılan Organize Sanayi Bölgesi, Vezirköprü'de tabelalarda kaldı.

       Vezirköprü Ticaret ve Sanayi Odası'nın Kızılcaören mahallesi mevkiinde 850 dönüm arazi üzerinde başlattığı  Karma Sanayii çalışmasına alternetif olarak Vezirköprü Belediyesi, İhtisas Organize Sanayii Projesini bilbordlara asmıştı. 


       Vezirköprü Ticaret Odası Başkanı Abdulkadir Fişekçi tarafından ilçeye kazandırılması yönündeki çalışmalara da destek vermediği iddia edilen Belediye Başkanı İ.Sadık Edis'in alternetif hayali projesi de yıllardır tabelalarda eskidi.


       Kısır çekişmeler yüzünden yatırım konusunda Vezirköprü sınıfta kalırken, Havza yerli otomobilin üretim fabrikasına yer vermek için çalışmalara başladı.


HABER:
Ankara Vezirköprülüler Derneği Başkanı Muhittin Noyan, 3 Kasım 2001 tarihinde yapılan 'Vezirköprü'nün Sorunlarının Tespiti' konulu toplantıyı hatırlatarak, tespit edilen hangi sorunların çözüldüğünü sordu. 

Başkan Noyan yazılı açıklamasında; "Sayın hemşehrilerim. 1995 yılında Ankara'da, Ankara - Vezirköprü Kültür ve Sosyal Yardım Derneğini kurdum.


       2010 yılında Vezirköprü Belediye Başkanı Sayın İ.Sadık Edis, Göl Belediye Başkanı Sayın Ahmet Avcı,  Narlısaray Belediye Başkanı Sayın Ali İhsan Üzer ve 25 adet Vezirköprü Dernekleri Başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin iştiraki ile Vezirköprü Dernekler federasyonunun (VEZDEF)  kurulmasına da Ankara Vezirköprü Kültür Ve Sosyal Yardım Derneği kurucu dernek olarak katıldı.


       2011 yılında Ankara'da(3), Vezirköprü derneği (2), Çarşamba Derneği (1), Samsun Derneğinin iştiraki ile Ankara Samsun Dernekler Federasyonun kurulmasına (ASDEF)  Ankara Vezirköprü Kültür Ve Sosyal Yardım Derneği olarak kurucu dernek olarak katıldı.


       Derneğimiz kuruluşundan başlamak üzere 1996 yılından başlayarak 2011 yılına kadar her yıl Ankara'da tanışma yemeği tertipledi.


       Vezirköprü'de 03 Kasım 2001 tarihinde Ankara Vezirköprü Kültür Ve Sosyal Yardım Derneği Başkanı olarak benimde aralarında olduğum ve zamanın Kaymakamı sayın Şevket Cinbir, Belediye Başkanı Sayın Suat Binici'nin katıldığı Vezirköprü'nün sorunlarının tespiti ile ilgili toplantıya zamanın  Samsun Milletvekili sayın Musa Uzunkaya,  sayın Yekta Açıkgöz, sayın Tarık Cengiz,  CHP adına sayın İhsan Cömert, DYP adına sayın Hüseyin Fakı, SP adına sayın Süleyman Şahin, ÖDP adına sayın Besin Yılmaz, Göl Belediye Başkanı Sayın Ahmet Avcı, ANAP adına sayın Baha Kalaycı, Ziraat Odası Başkanı  Sayın Ahmet Duran, 156 mahalle muhtarı, sivil toplum kuruluşu başkanları ile yönetim kurulu üyeleri ve 350 Vezirköprülü hemşehrimiz katılımı ile 4 buçuk saat süren toplantı yapıldı. Toplantıda görev yapan dernek mensupları katılımcılara toplantıya girişte Vezirköprü'nün sorunları tespit edilmesi için anket formları dağıtıldı ve toplantı sırasında anketler toplanarak sorunlar divanda okundu.  Tespit edilen sorunlar şunlardı; 1-İçme suyu, 2- Vezirköprülü milletvekilinin seçilmesi, 3- Öğretmen açığı, 4-Fakülte açılması,  5-Köy yollarının yapılması,  6-Göçün önlenmesi için iş alanlarının açılması, 7-Huzur evinin kurulması,   8-Duruçay sulama barajı,  9-Tarihi ve Kültürel mirasımızın tanıtımı, 8-Kunduz ormanının milli park olması, 10-Tarım işletmelerinin kurulması, 11-Panayır ve festivallerin yapılması.


       Şimdi soruyorum! 03 Kasım 2001 tarihinden 30 Kasım 2017 tarihine kadar geçen 16 yılda Vezirköprü'nün önemli sorunlarından hangilerine çare bulundu veya iyileştirme yapıldı. Saygılar." ifadelerine yer verdi.


       Noyan, yaptığı açıklamaya kaynak olarak ise yerel gazetelerin 4 Kasım 2001 tarihli sayılarını işaret etti.

Kaynak: vezirköprüözlem

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.