VEZİRKÖPRÜ'DE AŞIK RASİM GENÇİN İSMİ SOKAĞA VERİLMELİDİR

SAMSUN HABER Haber Girişi : 09 Mayıs 2020 23:32
VEZİRKÖPRÜ'DE AŞIK RASİM GENÇİN İSMİ SOKAĞA VERİLMELİDİR
Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven Vezirköprü'de yaşayan halk aşığı Aşık Rasim Genç'in Vezirköprü'de bir sokağa isminin verilmesi istedi.
VEZİRKÖPRÜ'DE BİR SOKAĞA AŞIK RASİM GENCİN İSMİ VERİLMELİDİR

Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven Vezirköprü'de yaşayan halk aşığı Aşık Rasim Genç'in Vezirköprü'de bir sokağa isminin verilmesi istedi.


SEVEN: AŞIK RASİM GENÇ VEZİRKÖPRÜ'NÜN KÜLTÜR ELÇİSİDİR


Vezirköprüyü çeşitli platformlarda temsil eden ve çok sayıda şiir kitabı bulunan Aşık Rasim Gençin aynı zaman da Vezirköprü'nün bir kültür elçisi olduğunu ifade eden Seven:" Aşık Rasim Genç ülkemizde tanınmış halk aşıkları arasına girmiştir. Vezirköprünün yetiştirdiği halk ozanı Rasim Genç yazdığı şiirleri ile de ilçesinin kültür turizm ve folklorünü öne çıkarmıştır. Bu anlamda büyük katkı sağlamıştır. Aşıklık geleneğinin Vezirköprüde yaşayan temsilcisidir. En kısa zamanda isminin bir sokağa verilerek yaşatılması sağlanmalıdır. Bu aşıklık kültürümüz adına da önemli bir adım olacaktır " dedi.


Aşık Rasim Genç üniversitede tez konusu olmuş, geçtiğimiz günlerde hayatını konu alan bir belgeseli yayınlanmıştır. 


Aşık Rasim Genç Samsun Yazarlar Derneğinin de üyesidir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.