• İHSANBAŞKAN

Vahyin İzinde dizisinde Samsunlu oyuncu Sedat Erdiş'te var

SAMSUN HABER Haber Girişi : 08 Aralık 2014 21:41
Vahyin İzinde dizisinde Samsunlu oyuncu Sedat Erdiş'te var
TRT'de gösterime girecek olan Vahyin İzinde dizisinde Samsunlu Tiyatro sanatçısı Sedat Erdiş'te rol alıyor. Sedat Erdiş daha önce Med Cezir, Kurtlar Vadisi gibi dizilerde de rol alarak başarılı bir oyun sergilemişti.
 YAKINDA TRT'DE GÖSTERİME GİRECEK OLAN DİZİ'DE SAMSUNLU TİYATRO SANATÇISI SEDAT ERDİŞ'TE ROL ALIYOR
TRT'de gösterime girecek olan Vahyin İzinde dizisinde Samsunlu Tiyatro sanatçısı Sedat Erdiş'te rol alıyor. Sedat Erdiş daha önce Med Cezir, Kurtlar Vadisi, Diriliş Ertuğrul gibi dizilerde de rol alarak başarılı bir oyun sergilemişti.

Vahyin İzinde ?Asr-ı Saadet-, Cahiliye Döneminden başlar ve 'Asr-ı Saadet'i ve Peygamber Efendimiz'in hayatını ayetlerin ışığında anlatan bir drama belgeseldir. Siyer ve tefsir alanlarında muteber kaynaklardan faydalanarak hazırlanmış, tasvire dayalı bir kurgu anlayışı benimsemiştir.

Kaynakların ve okumaların müsaade ettiği müddetçe kronolojik bir sıra takip edilmiş, siyer-i nebide yer alan ve asr-ı saadette yaşananlar ayetlerle aynı potada eritilerek dinamik bir dil kullanılmıştır. Belgeselde geçen kişi ve olaylar kaynaklara riayet edilerek kurgulanmış olup, zaman zaman belgeselin dinamizmini dengelemek için 'hayal mahsulleri' kullanılmıştır.

Vahyin İzinde, dünyada ve Türkiye'de ilk kez, Peygamber Efendimiz'in hayatı bu denli geniş bir şekilde ve 'drama-belgesel' olarak ekranlara getiriliyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.