• İHSANBAŞKAN

UZMANLAR MOMO OYUNUNA KARŞI UYARIYOR

GÜNDEM Haber Girişi : 08 Mart 2019 21:48
UZMANLAR MOMO OYUNUNA KARŞI UYARIYOR
Momo oyunu nedir? Son zamanlarda Mavi Balina adlı oyun ile çok sayıda çocuğun ölümüne neden olan ve aileleri korkuya sürükleyen oyunlar kervanına 'Momo' katıldı.

UZMANLAR MOMO OYUNUNA KARŞI UYARIYOR

Momo oyunu nedir? Son zamanlarda Mavi Balina adlı oyun ile çok sayıda çocuğun ölümüne neden olan ve aileleri korkuya sürükleyen oyunlar kervanına 'Momo' katıldı. 


Dünya çapında çok sayıda çocuğun ölümüne sebep olan Momo oyunu Türkiye'de de görülmeye başlandı. Bu sebepten dolayı, aileler bilinçlenmek adına 'Momo oyunu nedir? 'Momo oyunu neden intihara sürüklüyor' gibi sorulara yanıt aramaya başladılar. Çok sayıda çocuk için tehlike arz eden oyun Whatsapp üzerinden yaygınlaşıyor. Bizde bu soruların yanıtlarını ve bilinçlenmeniz gereken konuları sizler için derledik…


MOMO OYUNU NEDİR?

İlk olarak Latin Amerika üzerinden yayılmaya başlayan ve etkilerini Fransa, ABD ve Nepal ülkelerinde de hissettirmeye başlayan Momo; korku ve dehşet uyandıran bir yüzle WhatsApp aracılığıyla kullanıcıların karşısına çıkıyor. Korku filmlerindeki karakterleri aratmayan Momo, dünyanın en çok tercih edilen mesajlaşma uygulaması WhatsApp üzerinden kullanıcılara şiddet içerikli fotoğraflar veya tehdit içerikli mesajlar gönderiyor.


''Yeni Mavi Balina'' şeklinde tabir edilen şiddet içerikli yeni sanal oyun Momo, tıpkı Mavi Balina oyununda olduğu gibi intihara teşebbüs sebebiyet verebilme tehlikesi bulunuyor. Öte yandan Meksika Siber Suçlar Polisi tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda, kişilerin Momo ile mesajlaşmaları halinde taciz ve tehdit edilmelerinin yanı sıra kişisel bilgilerin de çalınabileceği ve oyunu oynayan kişilerden zorla para elde edebileceğine yönelik ciddi uyarılarda bulunuyor.


MOMU'NUN TEHLİKELERİ NELERDİR?

*Meksika siber suçlar polisi tarafından, Momo'yla mesajlaşmanın tehlikelerini beş madde halinde açıklandı. İşte, şiddet içerikli sanal oyun Momo'yu oynayan kişilerin başına gelebilecek tehlikeler…

1)Momo oyununu oynayan kişiler, depresyon ve kaygı atakları geçirebilmektedir.

2)Momo, kullanıcıları tehdit ve taciz edebilmektedir.

3)Momo'la mesajlaşılması halinde kişisel bilgileriniz çalınabilmektedir.

4)Momo'ya geri dönüş yapan kişilerden zorla para elde edebilemektedir.

5)Şiddet öven bir dile yer verilebilmektedir ve kişiler intihara teşebbüse edebilmektedir.


MOMO NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Meksika'da internet aracılığıyla işlenen suçları soruşturan polis birimi tarafından Momo'nun bir sosyal medya grubu şeklinde ortaya çıktığını belirtiyor: "Her şey bir Facebook sayfasında başladı. Bir grup insan, yabancı bir numarayı aramak konusunda birbirlerine meydan okumaya başladılar. Birçok kullanıcı Momo'ya mesaj attıklarını ve geriye mesaj olarak şiddet içeren fotoğraf geldiğini söylediler. Bazıları tehdit içeren mesajlar aldıklarını ve hatta bazıları da kişisel bilgilerinin açıklanacağı konusunda tehdit edildiklerini söylüyor."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.