Üsküp Türk Çarşısından 'EVET' çağrısı

GÜNDEM Haber Girişi : 01 Nisan 2017 22:26
Üsküp Türk Çarşısından 'EVET' çağrısı
Üsküp Türk Çarşısından 16 Nisan tarihinde Türkiye'de düzenlenecek referanduma 'Evet' desteği geldi.

Üsküp Türk Çarşısından 16 Nisan tarihinde Türkiye'de düzenlenecek referanduma 'Evet' desteği geldi.

Çarşı esnafı, "Evet" kapmpanyasına destek vermek için çarşının bir sokağını "Evet" ve "AK Parti" bayrakları ile donattı.

Çarşı'da esnaf olan Rahmetullah Ahmet, bir Makedonya vatandaşı olarak Türkiye'nin büyük bir devlet olması için hep yanında olduklarını kaydetti.

Rahmetullah Ahmet, "Türkiye kendini bize karşı hep yakın hissettirdi ve bizi burda hiç yalnız bırakmadı. İnşaallah bu referandumda "Evet" çıkar. "Evet" çıkması için dua ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Biz Türkiye'de oy kullanamıyoruz ama kalbimizle destek veriyoruz"

Türkiye Cumhuriyeti ile bağlarımızın geçmiş tarihten beri çok güçlü olduğunu belirten Eldar Ruka, "Türkiye'deki siyasi olaylar bizi çok ilgilendiriyor. Biz son 10, 15 yıl içerisinde Türkiye'nin istikrarı, güçlenmesi takdire şayandır." dedi.

Türk Çarşısı esnafı Eldar Uka, ayrıca, Türkiye'nin sadece Makedonya'da değil bütün Balkanlarda ağırlığını koyduğunu kaydetti.

Eldar Uka; "Sayın Cumhurbaşkanımızın bu davada vermiş olduğu hizmeti takdir ediyoruz. Biz Türkiye'de oy kullanamıyoruz ama kalbimizle destek veriyor ve mesajımız şu; 70 milyon "Evet" kullansın çünkü Türkiye'nin başarısı, istikrarı sadece Türkiye Cumhuriyetinin değil, Ümmet-i Muhammedin, mazlumların istikrarı demektir." şeklinde konuştu.

Haber: Aydın DAVUD / Fotoğraf: Sezer SALİHİ

Kaynak: http://timebalkan.com

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.