• İHSANBAŞKAN

TV. Ekranlarında hoca kılığında din sömürüsü yapanlara tepki

GÜNDEM Haber Girişi : 24 Mart 2017 22:53
TV. Ekranlarında hoca kılığında din sömürüsü yapanlara tepki
TV. ekranlarında muska pazarlayıp fal bakarak vatandaşın dini inancını sömüren sözde hocalar için vatandaştan şikayet yağıyor.
TV. ekranlarında muska pazarlayıp fal bakarak vatandaşın dini inancını sömüren sözde hocalar! için vatandaştan şikayet yağıyor.

VATANDAŞIN DİN DUYGULARI İLE OYNUYORLAR
Önce bir süre sözde vaaz veya dini sohbet yapıp kendilerini hoca diyerek inandırdıktan sonra Dua kağıtları yazıp her derde deva diyerek pazarlayan ve vatandaşı sende cin var cinler musallat olmuş diyerek sömüren din tacirleri tepki görmeye devam ediyor.

RTÜK'Ü GÖREVE DAVET EDİYORUZ
Vatandaşlar bunlar için RTÜK'ün derhal harekete geçerek gerekli işlemleri yapmalarını istiyor. Konuyla ilgili olarak konuşan vatandaşlar sözde hoca kılığına girerek muska pazarladıkları, dua kağıtlarını satarak vatandaşın din duygularını istismar ettiklerini belirterek: Binlerce vatandaşımız bunların tuzağına düşüyor. Bunlar vatandaşın sıkıntısından faydalanıp dini ticaret haline getiriyorlar. Bunlara karşı acil önlem alınmalıdır" diyorlar. 

Uzmanlar RTÜK böyle sahtekar kişilere karşı önlem almalı halkımız bunların oyununa gelmemeli. Sakın böyle kişilere aldanmasınlar diyerek uyarıda bulunuyorlar. 

Hiçbir gerçek hoca bunu yapmaz. Bunlar hasta insanlardır

Sahasında uzman kişiler "Hiç bir hoca böyle ticari veya afaki girişimlerde bulunmaz. Bunlar gerçek hoca değildir. Tamamen dolandırıcıdır. Bu dolandırıcılara karşı önlem alınmalıdır. Vatandaşımız bunlara inanmasın.  Böyle kimseler özellikle dini bilgisi olmayan veya az olan kimseleri tuzaklarına düşürüyorlar. Olmayan bir şeyi varmış gibi gösteriyorlar. Topluma verdikleri zarar ifade edilemeyecek kadar çoktur. " Diyerek uyarıda bulunuyorlar.




Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.