• İHSANBAŞKAN

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK BAYRAĞI KAVAK İÇİN BÜYÜK FIRSAT

SAMSUN HABER Haber Girişi : 20 Mayıs 2020 11:21
TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK BAYRAĞI KAVAK İÇİN BÜYÜK FIRSAT
Türkiye'nin en büyük Türk Bayrağının yer aldığı Kavak Samsun karayolunda yüzlerce insan durup gün içerisinde görüntü alıp fotoğrafı çekiyor. Bayrağın olduğu mıntıka yöresel eşya ve gıda pazarı olarak düzenlenebilir. Ayrıca burası park alanı olarak düzenle

AHMET SEVEN: TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK BAYRAĞI KAVAK İÇİN BÜYÜK FIRSAT


Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven Bayrağın Kavak sınırları içerisinde yer almasının büyük fırsat olduğunu ifade ederek: "Türkiye'nin en büyük Türk Bayrağının yer aldığı Kavak Samsun karayolunda yüzlerce insan durup gün içerisinde görüntü alıp fotoğraf çekiyor. Bayrağın olduğu mıntıka yöresel eşya ve gıda pazarı olarak düzenlenebilir. Ayrıca burası park alanı olarak düzenlenip yolculara hem dinlenme, hem de bayrağı seyretme imkanı tanınabilir. Bölge bayrağa yakışır şekilde görsel olarak ta düzenlenmelidir. Bütün yük bayrağı barındıran firmaya bırakılmamalıdır." dedi. 


116 metre uzunluğundaki direkte yer alan 450 kg. ağırlıktaki bayrak 2 bin metrekarelik alana sahip bulunuyor.  


Samsun'da ülkemiz sınırları içerisinde dalgalanan en büyük Türk bayrağı, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Sadece fotoğraf çektirmek için bile insanların ziyaret ettiği bayrak, aynı zamanda dünyada dalgalanan en büyük ikinci bayrak olma özelliğine sahip.


Samsun'da 116 metrelik direkte Türkiye'nin dalgalanan en büyük Türk Bayrağı, büyük ilgi görüyor. 2 bin metrekarelik alana sahip, 450 kilogram ağırlığındaki paraşüt kumaşından hazırlanan bayrak, iki ayda bir değiştiriliyor.


Kavak ilçesindeki Türkiye'nin dalgalanan en büyük bayrağı olarak gösterilen 2 bin metrekarelik dev Türk bayrağı, 9 yıl önce yaptırıldı. Türk Bayrağı'nın yer aldığı 116 metre yüksekliğindeki direk ise 92 ton ağırlığa sahip. Temeline 400 ton beton dökülen 730 metre rakımdaki Türk Bayrağı'nın ağırlığı ise 450 kilo. Paraşüt kumaşı kullanılarak üretilen bayrak, 2 ayda bir değiştiriliyor.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.