• İHSANBAŞKAN

Türkeş: Devleti sahipsiz bırakamazdım

SİYASET Haber Girişi : 27 Ağustos 2015 11:48
Türkeş:  Devleti sahipsiz bırakamazdım
MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş'in Başbakan'dan geçici hükümette yer alması için gelen teklife 'evet' demesi gündeme bomba gibi düştü. Vatan yazarı Murat Çelik ise Türkeş'le 23 Ağustos'ta (Geçen pazar günü) yaptığı konuşmayı

MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş'in Başbakan'dan geçici hükümette yer alması için gelen teklife 'evet' demesi gündeme bomba gibi düştü. Vatan yazarı Murat Çelik ise Türkeş'le 23 Ağustos'ta (Geçen pazar günü) yaptığı konuşmayı bugün köşesine taşıdı.

Türkeş yaptığı konuşmada "Her şey tamam da devlet sahipsiz kalacak" dedi. Türkeş'in o gün söylediği sözlerin bu kararında etkili olduğu sanılıyor.

"BİZ VERMİYORUZ DİYOR DEVLET BEY"

Türkeş bakanlık tekliflerinin gönderileceği isimler açıklanmadan önce şu şekilde konuşmuştu; "Ben kimseyi görmedim, konuşmadım da ama bizim arkadaşlar bugün peşinen tepki göstermişler zaten. "Bunu kabul eden şerefsizdir" türünden. Kime geleceği belli değil şu anda o tekliflerin. "Biz vermiyoruz" diyor Devlet Bey. Ama tabii öyle olacaktır."

"DEVLET SAHİPSİZ İKİ BUÇUK AYDIR"

-Yani diğer 77 milletvekili, teklifin geldiği o üç kişiye, "Neden siz" diyecek öyle mi?

"Tabii canım, seçilene hain diyecekler. Ama tabii, yani, bir de şu var ki; devlet de sahipsiz iki buçuk aydır. (Bunu yazma da?)* Onu yapmayalım, bunu yapmayalım; tamam da, ondan sonra da şu anda, iki buçuk aydır Türkiye'de bir siyasi iktidar yok."

"BUNU YAZMA" DEDİ

Tuğrul Türkeş, dört gün önceki Murat Çelik'le yaptığı telefon görüşmesinde, "Herşey tamam ama devlet de sahipsiz kaldı" açıklaması için "Bunu yazma" dedi.

Partisi tarafından 'hain' ilan edilmeyi göze alarak bakanlık görevini kabul eden Tuğrul Türkeş, şimdi kamuoyuna bu kararının gerekçesini zaten kendisi açıklayacak. Dolayısıyla, Pazar günü öğleden sonra telefonda söylediklerini, bugün itibariyle bizzat seslendirecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.