• İHSANBAŞKAN

Toplu taşıma araçlarına bu kurallar acilen getirilmeli

SAMSUN HABER Haber Girişi : 13 Mayıs 2015 22:56
Toplu  taşıma araçlarına bu kurallar acilen getirilmeli
Samsunlu vatandaşlar şehir içinde toplu taşımacılık yapan araç şoförleri için yaka kartı takıp özel kıyafet giymelerini istiyor.
Toplu  taşıma araçlarına bu kurallar acilen getirilmeli 

Samsunlu vatandaşlar şehir içinde toplu taşımacılık yapan araç şoförleri için yaka kartı takıp özel kıyafet giymelerini istiyor.
Toplu taşıma araç şoförlerinin uyması gereken kurallar olduğunu ifade eden vatandaşlar bunların hiç birisi uygulanmıyor. Şoförler Halk Eğitim kurslarında uzmanlar tarafından eğitime tabi tutulmalı, seminerlerden geçmelidir. Büfe çalışanları bile kendilerini tanıtan özel kıyafet giyerken şoförlerin giymemesi geç kalmış bir uygulamadır. Şoförler davranışları konuşmaları saç traşları giyim ve kuşamlarıyla örnek olmalıdır. Onlar her gün binlerce insana taşıma hizmeti vermektedirler. Özendirici bir yanları bulunmamakla birlikte üstelik itici olabilmektedirler. 
Şoförlük eskiden bir meslek olarak görülüyordu. Şimdi meslek olmaktan çıkıp gün kurtaran bir çalışan biçimi haline geldi. Şoför esnafına yeniden kaybettikleri güven düzen ve saygı kazandırılmalıdır diyerek konuşuyorlar.
Bu taleple ilgili olarak görüşlerini bildiren şoförler ; ' Keşke bu talepler yerine getirilse. Şoförlük mesleği yitirilen itibarını yeniden kazanabilse. Bunu biz de istiyoruz. İçimizde bu kuralları yerine getirmeyen arkadaşlarımız bu mesleğe kötü örnek oluyor. Bu durumda önlenmelidir. Şoförlük itibarı olan bir meslekti. Eski şoför abilerimiz konuşması davranışı kıyafeti ile örnek insanlardı. Kendilerine saygı duyulurdu. Şoför esnafı olarak bilinirlerdi. Şimdi şoförlük basit görülen bir meslek haline geldi. Oysa biz araçlarımızda insan hayatı taşıyoruz. Yetkililerden bu soruna çözüm bekliyoruz' dediler. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.