TOK : İLKADIM BORÇ İÇİNDE YÜZÜYOR

SAMSUN SEÇİM Haber Girişi : 21 Nisan 2014 13:32
TOK : İLKADIM BORÇ İÇİNDE YÜZÜYOR
30 Mart yerel seçimleri sonrası halkın teveccühünü kazanarak MHP'li eski başkan Demirtaş'tan belediye yönetimini devralan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Halka gerçekleri anlatarak durum tespiti yaptıklarını ifade etti.
Erdoğan Tok; " 20 yılda yapılamayan borcu 5 yılda yaptı"

"  9 belediye başkanının 20 yıllık borcunu 5 yılda iki'ye katladı

30 Mart yerel seçimleri sonrası halkın teveccühünü kazanarak MHP'li eski başkan Demirtaş'tan  belediye yönetimini devralan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Halka gerçekleri anlatarak durum tespiti yaptıklarını ifade etti. 

Şeffaf belediyecilik anlayışını tesis ederek, halkın gerçekleri bilmesi gerektiğini söyleyen Tok, " Vatandaşımıza 'işin özünü, sözün doğrusunu' anlatacağız. Durum tespiti yaptıktan sonra, geriye dönmeyerek daima ileriye bakarak hizmet yapacağız." dedi.  Bir önceki yönetimden devraldığı 110 Milyon TL'lik borcun Gazi, İlkadım ve Yeşilkent belde belediyelerinin 20 yıllık toplam borcunun 2 katı üzerinde olduğunu söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok,  Necattin Demirtaş'ın son beş yılda belediyenin sırtında kambur oluşturduğu borcun, 9 belediye başkanının hizmet dönemindeki toplam borcunun üzerinde olduğunu kaydetti.

 " 9 BAŞKANIN YAPAMADIĞINI YAPTI !"

5747 sayılı yasa ile tüzel kişilikleri kapatılan belde belediyelerin  İlkadım İlçe belediyesi adı altında birleştirildiğine dikkat çeken Başkan Erdoğan Tok, " 1994 yılında Samsun Belediyesi'nin Büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla birlikte merkezde İlkadım, Gazi ve Yeşilkent alt kademe belde belediyeleri oluşmuştur.  İlkadım, Gazi ve Yeşilkent beldelerindeki 9 ayrı belediye başkanlığı dönemindeki borçlar, varlıklarla birlikte 5747 sayılı yasa ile  birleşmeden ötürü 2009'da Necattin Demirtaş'ın yönetimindeki ilçe belediyesine devroldu.  Bir önceki belediye yönetiminin başkanı Necattin Demirtaş, 2009-2014 yılları arasında beş yıl boyunca görev yaptı. 1994-2009 yılları arasında da  Gazi, Yeşilkent ve İlkadım Beldelerinde 9 belediye başkanı görevdeydi. 1994'den bugüne 20 yıl geçti. Üç belde belediyesinin yirmi yıllık toplam borcu 49 milyon 800 bin TL. 2009-2014 süresi içerisinde görev yapan Necattin Demirtaş'ın belediye bıraktığı borç ise,  110 milyon TL. Yirmi yıllık belde belediyelerin toplam  borcu ile Necattin Demirtaş'ın dönemi arasında borç farkı ise, 61 milyon TL. Yapılan bu borç karşısında 2009-2014 yılları arasında 'eser' diyebileceğimiz bir yatırım yok.  Üç belde belediyesinin 20 yıllık toplam borç miktarının 49 bin 800 TL olmasına karşın, son beş yılda karşılığında yatırım diyebileceğimiz bir icraatı olmayan bir önceki yönetimden devraldığımız borç ise, 110 Milyon TL'dir. 20 yılda 9 ayrı hizmet döneminde görev yapan belediye başkanlarının dönemine baktığınızda  yaptığı yatırımları sayabilirsiniz. 'Halk ekmek yaptık' diyorlar. . Halk ekmeği belediye yapmadı. Özel bir şirkete ait bir fabrika. Bu borcun karşısında Allah aşkına bir hizmet var mı?" diye konuştu.  

 "HALK GERÇEKLERİ ÖĞRENECEK"

Halkın vicdanının masumiyet algısıyla son beş yılda yanıltıldığını ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Kendisinin durum tespiti yaparak vatandaşın beş yıl süresince nasıl bir algıyla aldatıldığını ve yanıltıldığını göstermek istediğini belirtti. "Halkın emaneti olarak gördüğümüz İlkadım Belediyesi tarihinde görülmemiş bir borçla karşı karşıyadır." diyen Başkan Tok, Bu mevcut durum bir önceki belediye idaresinin nasıl yönetildiğinin işaretidir." dedi.

 "İLKADIM HİZMETE DOYACAK"

İş bilenin kılıç kuşananın diyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, " İlkadım İlçemizin son beş yılda alamadığı hizmetleri  tecrübe ve birikimlerimizle yerine getireceğiz.  Biz "bismillah" diyerek  hemen işe koyulduk.  Arsa tespiti çalışmalar sürüyor. Birkaç yer tespit ettik. Hızlı bir şekilde, Gençlik Merkezi, Olimpik Yüzme Havuzu gibi projelerimizi hayata geçireceğiz. Belediyecilik bizim işimiz. Bu dönem bizim ustalık dönemimiz olacak. Halkımızın hizmetkarı olarak İlkadım İlçemizi, Türkiye'nin gözde, saygın, tercih edilen kentler arasına sokacağız. Biz ilçemize ve şehrimize aşığız. Hizmet üretmeyi ve çalışmayı seviyorum. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde, halkımızın desteğiyle, herkesimi kucaklayan bir belediyecilik anlayışıyla İlkadım'ı 2023 vizyonuna yakışacak şekilde hazırlayacağız" şeklinde konuştu.  

  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.