TC. DEVLET BAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN

GÜNDEM Haber Girişi : 09 Temmuz 2018 21:12
TC. DEVLET BAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN
Yeni hükumet sisteminin ilk cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın göreve başlaması dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde görkemli bir tören düzenlendi.

Yeni hükumet sisteminin ilk cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın göreve başlaması dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde görkemli bir tören düzenlendi.

">10 BİN KİŞİ KATILDI

Türkiye’nin bu tarihi gününe yurt içinden ve yurt dışından gelen çok sayıda davetli tanıklık ederken, yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törene TBMM Geçici Başkanı Durmuş Yılmaz, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin yanı sıra sanat, spor, iş, hukuk ve siyaset dünyasından çok sayıda isim ve din alimleri katıldı.

MEHTER VE CUMHURBAŞKANLIĞI SENFONİ ORKESTRASI KONSER VERDİ

Geniş güvenlik önlemleri altında yapılan tören öncesinde konuklara mehter birliği ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası tarafından konser verildi.

ÖZEL ROZETLER

Güne özel yapılan ve üzerinde “Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni” yazılı rozetler davetlilerin yakalarına takıldı. Külliye binasına dev Türk bayrağı ve Atatürk resmi asıldı. 

FETİH MARŞI'YLA KARŞILANDI

TBMM’deki yemin töreni ve Anıtkabir ziyaretinden sonra atlı birlikler eşliğinde 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nın bulunduğu giriş kapısından tarihteki 16 Türk devletini simgeleyen askerlerin arasından top atışları eşliğinde eşi Emine Erdoğan ile birlikte Külliye’ye gelen Başkan Erdoğan, tören alanında bulunan davetliler tarafından coşku ile karşılandı. Başkan Erdoğan’ın Külliye’ye girişinde mehter takımı tarafından Fetih Marşı seslendirildi. 

BAŞKAN ERDOĞAN DUA İLE BAŞLADI 

Burada bir konuşma yapan Başkan Erdoğan, konuşmasına “Ülkemiz tarihinin bu en önemli gününde bizimle beraber olduğunuz için şükranlarımı sunuyorum. 24 Haziran seçimlerinde oyları ile duaları ile destekleri ile şahsımızı bu göreve layık gören vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” diyerek başlayan Erdoğan, şöyle dua etti:

“Rabbim göğsümüzü genişlet, hayır işlerimizi kolaylaştır. Bugün Rabbimize ve onun yarattıklarına yani halka hizmet için bir yolculuğa hazırlanıyoruz. Ya Rab bizi kibirden muhafaza eyle, hasetten muhafaza eyle, haksızlıktan, adaletsizlikten, zulümden beri eyle. Bizi ailemizi, yol arkadaşlarımızı, yolların tuzaklarından koru. Sen ki her şeye gücü yetensin. Bu mübarek günde dileğimiz o dur ki, bu milleti bir kez daha zaferle müjdele ya Rabbi. Bu kutlu yolculuğu Türkiye için, milletimiz için, insanlık için hayırlara vesile eyle. Allah’ım yalnız senden yardım dileriz. Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet. Amin, amin, amin.” 

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

"HAYIRLARA VESİLE EYLE YA RAB"

Burada bizzat bulunarak sevincimizi paylaşan herkesi saygıyla selamlıyorum.

Değerli Meclis başkanları, devlet başkanı yardımcıları değerli ülke temsilciler yurt içinden ve yurt dışından gelen değerli dostlar sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum

Bugün çıktığımız kutlu yolculuğu Türkiye, milletimiz, insanlık için hayırlara vesile eyle Ya Rab.

"BİZ 40 YILDIR SİYASETİ ALLAH RIZASI VE MİLLETE HİZMET İÇİN YAPIYORUZ"

Rabbim, milletimize ve tüm insanlığa yapacağımız hizmetlerde yolumuzu aydınlatsın, işimizi kolaylaştırsın.

40 yılı aşkın siyasetin içindeyim. Biz siyaseti hep Allah rızası için, milletimize hizmet için yaptık. Efendiliğe değil, milletimize hizmet için geldik.

"MİLLETİMİZ BİZİ HİÇ YALNIZ BIRAKMADI, YOLDA KOYMADI"

Hamdolsun, milletimiz bizi hiç yalnız bırakmadı, yolda koymadı. 24 Haziran'da bir kez daha kendisine hizmet etmek üzere bizi seçti.

Bu defa Cumhurbaşkanlığı makamına değişen yönetim sisteminin gereği olarak yürütme organının tüm yetkileriyle geldik, Allah bizi milletimize mahcup etmesin.

"SADECE BİZE OY VERENLERİN DEĞİL, 81 MİLYONUN TAMAMININ CUMHURBAŞKANI OLDUĞUMUZUN BİLİNCİNDEYİZ"

Sadece bize oy verenlerin değil, 81 milyonun tamamının Cumhurbaşkanı olduğumuzun bilinciyle milletimize layık olmaya çalışacağız.

"OSMANLI'DAN BERİ BU İLK KEZ OLUYOR"

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi zorlama değil, tarihin bizi yönlendirdiği isabetli bir tercihtir.

Türkiye Osmanlı'dan beri tarihinde ilk defa yol ayrımında tercihini darbe veya zorlamalarla değil milletimizin özgür iradesiyle gerçekleştirmiştir.

"ÜLKEMİZE ÇOK BÜYÜK BEDELLER ÖDETEN SİSTEMİ ARTIK GERİDE BIRAKIYORUZ"

Geçmişte yol açtığı siyasi, sosyal, ekonomik kaoslar sebebiyle ülkemize çok büyük bedeller ödeten sistemi artık geride bırakıyoruz.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile 150 yıla yaklaşan demokrasi arayışımızın ve 95 yıllık cumhuriyet tarihimiz boyunca yaşadığımız denemelerin çok ötesinde yeni bir yönetim modeline geçiyoruz.

"MİLLETİN, DOĞRUDAN YETKİ VERDİĞİ VE HESAP SORMA HAKKINA SAHİP OLDUĞU CUMHURBAŞKANI"

Demokrasi tarihimizin tecrübeleri yanında son 16 yılda ülkemizi 3,5 kat büyütürken karşılaştığımız sıkıntılar bize de bu değişimin kaçınılmaz olduğunu göstermiştir.

Bundan sonra milletin doğrudan yetki verdiği ve dolayısıyla hesap sorma hakkına sahip olduğu Cumhurbaşkanı, çalışmalarını yasama ve yargı organlarıyla uyumlu bir şekilde yürütecektir.

"BİZE DÜŞEN, KAYBETTİĞİMİZ ZAMANI GERİ KAZANMAK İÇİN ÇOK AMA ÇOK ÇALIŞMAKTIR"

Bugün burada, milletimize 95 yıllık Cumhuriyetimizi yeni bir yönetim anlayışıyla şanlandırmanın sözünü veriyoruz.

Bundan sonra bize düşen, medeniyetimizin ihyası ve inşası, kaybettiğimiz zamanı geri kazanmak için çalışmaktır ama çok çalışmaktır.

Millet olarak bir olduk, iri olduk, diri olduk, kardeş olduk, her birlikte Türkiye olduk ve böylece tüm engelleri aştık, tüm tuzakları bozduk.

"BİSMİLLAH DİYEREK ADIMI ATTIK"

Bugün 'Bismillah' diyerek adımını attığımız yeni başlangıcımızın ilk imtihanı, 2023 hedeflerimize ulaşmak olacaktır.

Yeni dönemde Türkiye demokrasiden temel hak ve hürriyetlere, ekonomiden büyük yatırımlara kadar her alanda daha ileri gidecektir.

Bizim gönül sınırlarımızın hududu yoktur. İşte bugün buradaki şu manzara, gönül sınırlarımızın genişliğinin en somut örneğidir.

"BÜROKRASİ DEĞİL, HİZMET ÜRETEN BİR DEVLET YAPISI İNŞA ETMİŞ DURUMDAYIZ"

Hiçbir ülkenin ve hiçbir toplumun vasiye, vesayete, mürebbiyeye, kurtarıcıya ihtiyacı olmadığına, insanlığa lazım olan tek şeyin adalet ve işbirliği olduğuna inanıyoruz.

Yeni yönetim sistemimizi sürekli geliştirerek ileriye taşıyacağız.

Bürokrasi değil hizmet üreten bir devlet yapısını inşa etmiş durumdayız.

Türkiye'yi savunma sanayinden sınır güvenliğine kadar her türlü alanda güçlendireceğiz.

Makro ekonomik dengelerden yatırımlara kadar her alanda çok büyük hamleler yapacağız.

"HER TÜRLÜ HAK VE ÖZGÜRLÜKTEN, TÜM VATANDAŞLARIMIZ YARARLANACAK"

Yeni dönemde ülkemizin sosyal devlet niteliğini çok daha güçlü hale getireceğiz.

Her türlü hak ve özgürlükten, ülkemizin sahip olduğu tüm zenginliklerden, köken, inanç, meşrep, bölge, şehir farkı olmaksızın, vatandaşlarımızın tamamının yararlanmasını sağlayacağız.

"YENİ KABİNE İLK TOPLANTISINI CUMA NAMAZINDAN HEMEN SONRA"

Cuma günü Hacı Bayram Camisi'nde kılacağımız cuma namazını müteakip kabinemizin ilk toplantısını gerçekleştireceğiz.

Tüm alanlarda, milletimize verdiğimiz sözlere uygun şekilde Türkiye'yi büyütmenin, güçlendirmenin çabasında olacağız.

"O GÜNLER İNŞALLAH BİR DAHA GELMEMEK ÜZERE GERİDE KALMIŞTIR"

Bu ülkede, insanların herhangi bir sebepten ötürü dışlandığı, ötekileştirildiği, zulme maruz kaldığı dönemler inşallah bir daha gelmemek üzere geride kalmıştır.

En büyük zenginliğimiz insanımızdır. Çalışkanlığı ve üretkenliğiyle herkesi kendine hayran bırakan insan kaynağımızı eğitimle, teşvikle daha etkin şekilde kullanmak için gereken her adımı atacağız.

En önemli önceliklerimizden biri, maziden atiye kuracağımız güçlü köprüyle nereden geldiğini bilen, nerede durduğunun ve nereye gitmek istediğinin şuurunda nesiller yetiştirmek olacaktır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.