TARİHİ TAŞHAN YANGINI VEZİRKÖPRÜ'YÜ YASA BOĞDU

TARİH Haber Girişi : 30 Eylül 2014 18:39
TARİHİ TAŞHAN YANGINI VEZİRKÖPRÜ'YÜ YASA  BOĞDU
Vezirköprü'de yerli ve yabancı olmak üzere çok sayıda ziyaretçiyi ağırlayan Tarihi Taşhan'ın sebebi henüz bilinmeyen bir nedenle yanması ilçeyi yasa boğdu.
VEZİRKÖPRÜ YASTA
Vezirköprü'de yerli ve yabancı olmak üzere çok sayıda ziyaretçiyi ağırlayan Tarihi Taşhan'ın sebebi henüz bilinmeyen bir nedenle yanması ilçeyi yasa boğdu.
VEZİRKÖPRÜ'NÜN EN GÖZDE TARİHİ MEKANLARINDAN BİRİSİYDİ
Vezirköprü'nün en önemli tarihi mekanlarından olup Osmanlılar tarafından 15.yüzyılda yaptırıldığı bilinen Tarihi Taşhan 'ın üst katı  otel olarak, alt katları ise restoran ve yöresel sanatkarların sanat eserlerini sergilediği dükkanlar olarak kullanılıyordu.
Ortacami Mahallesi 100.Yıl caddesi üzerinde bulunan Taşhan 500 yıllık geçmişe sahipti. 2007 yılında restorasyonu yapılmış salon Taşhan ziyaretçilerin de gözde mekanlarından birisiydi.
 Vezirköprü Belediyesi tarafından Vakıflar Genel Müdürlüğünden kiralanan Taşhan'da ilçeye gelen yerli ve yabancı konukları ağırlama hizmeti veriliyordu.
Çok sayıda ziyaretçiyi ağırlayan Tarihi Taşhan'ın sebebi henüz bilinmeyen bir nedenle yanması ilçeyi yasa boğdu. 
İlçe'nin en gözde mekanlarından birisinin yangın geçirdiği Vezirköprü'de vatandaşın ağzını bıçak açmıyor. İlçe yöneticilerinde de bu acının izleri hissediliyor. 
ORADAN GEÇMEK İSTEMİYORLAR
Vezirköprülü vatandaşlar, yeniden restorasyonu yapılıncaya kadar o mekandan geçmek istemiyoruz. Taşhanla  birlikte yüreğimiz yandı. En yakınımızı kaybettik. Allah böyle bir acıyı kimseye yaşatmasın. Ciğerimiz yandı. Bu olay kelimelerle ifade edilemeyecek kadar büyük acı diyerek yaşadıklarını dile getiriyorlar. 
Samsun Bülten olarak Geçmiş olsun diyoruz.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.