Su yardımıyla petrol üretilebilecek

TEKNOLOJİ Haber Girişi : 01 Aralık 2014 17:50
Su yardımıyla petrol üretilebilecek
Alman firma Sunfire tarafından üretilen bir araç ile su yardımıyla petrol üretilebilecek
 Alman firma Sunfire tarafından üretilen bir araç ile su yardımıyla petrol üretilebilecek

Alman firma Sunfire tarafından üretilen bu aracın kullandığı yöntemin en önemli noktası, Fischer-Tropsch işlemi olarak gözüküyor. Bu işlem, karbon monoksit ve hidrojeni, sıvı hidrokarbonlara dönüştürebilmekte. Su ve CO2'den hidrojen ve karbon monoksit elde etmek için ise birkaç adım gerekiyor. Öncelikle su, buhara dönüştürülüyor ve katı oksit elektroliz hücrelerinde oksijen ve hidrojen ayrılıyor. Daha sonra bu elde edilen hidrojen yardımı ile CO2, karbon monoksite dönüştürülüyor ve daha sonra da karbon monoksit ile hidrojen birleştirilerek hidrokarbonlar elde ediliyor.
Ama bu işlem büyük oranda elektriğe ihtiyaç duyuyor. Sunfire'ın söylediğine göre, işlem şu anda yüzde 70 enerji verimli ve bu da genellikle kullanılan dizel veya petrol motorlarından çok daha yüksek bir oran.
Ölçek olarak bakıldığında ise, üretimi yapan makine "yedi rakamlı" bir fiyata sahip ve günde bir fıçı yakıt üretirken 3.2 ton CO2'yi geri dönüştürmekte. Bu cihazı temel alırsak, ihtiyacımız olan petrol yakıtları üretmek için çok fazla makineye (ve paraya) ihtiyaç duyacağımızı söyleyebiliriz çünkü sadece ABD'deki günlük tüketim 18 milyon fıçı ortalamasında bulunmakta.
KAYNAK: VATAN

Etiketler : Su petrol
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.