SINAVA SAYILI GÜNLER KALA

  • İHSANBAŞKAN

               SINAVA  SAYILI  GÜNLER  KALA


          Bayramı sessiz sedasız, şeker toplayan çocukları görmeden bitirirken sınav konusunda neymiş demeyelim. Çünkü kimi gençlerimiz için bu sınav hayat memat meselesi. Kimisi içinse önemli ama abartacak kadar da önemli değil. Biz şimdi sınavı az ya da çok önemseyen gençlerimize destek olalım.


          Bizim ülkemizde genellikle sınavlar saat 10:00 da sessiz ortam da yapılır.  Bunu biliyorsunuz bende özellikle hatırlatmak istedi. Çünkü bu son bir ay kala biyolojik saatimizi ve alışkanlıklarımızı sınava göre ayarlamamız gerekir. Hadi beden saatinizi yavaş yavaş sınava moduna alalım.


           Öncelikle sabah erken kalkmak gerekir ve tabi rutinler oluşturmak.  Sınava giderken sınav salonunun mesafesine uygun olarak en geç sat 8:00 da kalkmak gerekir.  Kahvaltı ile sabah mahmurluğu üzerinizden atılır. Hal böyleyken evinizde de  bunu alışkanlık haline getirmek gerekecek.  En geç saat 10.00 da masanın başına denemelere geçmeniz  olmazsa olmazınız. Bu çokkkk önemli. Bedeninizi her gün 10:00 da deneme çözerken bulmanız gerekir.  Bu alışkanlığı spor salonunda belli saat antreman yapan sporcular gibi alışkanlığa dönüştürmek sizin için faydalı olacaktır.


          Denemeyi çözdükten sonra  uzun bir mola. Sonra  yapamadığınız soruların konularına geçilecek. Bu konulara kısa tekrarla başlayıp, konu ilgili soru bankalarından soru çözümleriyle devam edilmesi gerekir.  Yine zorlandığınızı görürseniz konuyu video derslerinden izleyebilirsiniz. Defterlerinizden tekrar göz atabilirsiniz.  Amaç konuyu tekrar ederek pekiştirmek.


         Konuları çok kısa tekrar etmek ve konuları pekiştirmek sınavda sizin hızlı soru çözmenizi sağlayacak en önemli şey. Böylece dikkatsizlik olarak düşündüğünüz konuya tam hakim olamamak ortadan kalkmış olacaktır.


        Yeni nesil matematik soruları ise öğrencilerin çok zorlandığı sorular.  Yeni nesil sorular bıçağın ekmek kesme, meyve soyma dışında tornavida gibi kullanılacağını bilecek kadar bıçağı iyi tanımaya benzer. Mutfakla çok haşır neşir olan biri tavanın sapı oynadığında tornavida aramaz hemen oracıkta bıçağı tornavida gibi kullanıp tavanın sapını sıkıştırır. İsterseniz annelerinize sorun. J Yani konuyu iyi kavrayıp bu kavramları başka nerelerde kullanabilirim? sorusunun cevabını verecek kadar iyi anlamak gerek.


           Maske ile sınava girmek ise Covit19 un sınav öğrencilerine sürprizi.  Bütün dileğimiz salgının yok olması ve öğrencilerimizin de rahat sınava girmesi. Fakat ben yine tedbiri elden bırakmayın ve denemeleri çözerken maske kullanın derim. Umudum  Covit19 sürecinin bir an önce bitmesi ve ülkece hatta dünyaca rahat nefes almamız. Unutmayın ki gençler başarmak için şart koşul aranmaz. İçinizde ki gücü fark edin, Siz de şartlar ne olursa olsun başarmak için son bir gayretle çalışın ve tavsiyelere uyun ki işiniz kolaylaşsın. Şimdiden tüm sınav öğrencilerine başarılar diliyorum. Sevgili aileler artık az kaldı bitiyor diyorum.


27/05/2020

Bilsen ŞAHİN

Eğitimci-Yazar

Eğitim Dan.ve Öğrenci Koçu

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.