• İHSANBAŞKAN

Silahlar avukat kılığındakiler tarafından adliyeye sokuldu

GÜNDEM Haber Girişi : 01 Nisan 2015 00:57
Silahlar avukat kılığındakiler tarafından adliyeye sokuldu
DHKP-C örgütünün avukatlık bürosu olarak faaliyet gösteren Çağdaş Avukatlar Derneği'nin yıllardır bu terör örgütünü savunduğu ve avukatlara adliye'de üst araması yapılmaması için defalarca eylem yaptıkları ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Silahlar avukat kılığındakiler tarafından adliyeye sokuldu" açıklamasının ardından gözler DHKP-C avukatlarına çevrildi. DHKP-C terör örgütünün avukatlık bürosu olarak faaliyet gösteren Çağdaş Avukatlar Derneği defalarca avukatlara üst arama yapılmasını protesto etmek için eylem yaptıkları ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun "silahlar avukatlar tarafından Adliye'ye sokuldu" açıklamasının ardından gözler DHKP-C örgütü avukatlarına çevrildi. DHKP-C örgütünün avukatlık bürosu olarak faaliyet gösteren Çağdaş Avukatlar Derneği'nin yıllardır bu terör örgütünü savunduğu ve avukatlara adliye'de üst araması yapılmaması için defalarca eylem yaptıkları ortaya çıktı. DHKP-C örgütüne yakınlığı ile bilinen Grup Yorum'un da avukatı olan Çağdaş Hukukçular Derneği'nin genel başkanlığını Selçuk Kozağaçlı yürütüyor. DHKP-C davasından yargılanan avukat Selçuk Kozaağaçlı 2013 yılında tahliye olmuştu. 

Tahliye olan Selçuk Kozağaçlı, Taylan Tanay, Barkın Timtik, Ebru Timtik ve Günay Dağ hakkında yurt dışına çıkış yasağı konuldu. Mahkeme ayrıca firari sanıklar Oya Aslan ve Özgür Yılmaz'ın üzerlerine atılı suçların niteliği, atılı suçların yasada öngörülen ceza miktarı, benzer kurumdaki sanıkların halen tutuksuz yargılanması dikkate alınarak telafisi imkansız mağduriyete neden olunmaması için yakalama kararlarının kaldırılmasına karar verdi.
Geçtiğimiz yıl ofisinde silahlı saldırıya uğrayan Avukat Taylan Tanay'ın örgüt için bir hesaplaşma nedeniyle saldırıya uğradığı öğrenilmiş ve saldırıyı DHKP-C üstlenmişti. 

Uluslararası kamuoyunu yönlendirmede çok başarılı olan Çağdaş Hukukçular Derneği, DHKP-C'yi barışçıl bir Alevi örgüt olarak tanıtarak defalarca yabancı insan hakları örgütünü Türkiye'ye getirmişti. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.