SEVEN: KİTAP TOPLAMA MERKEZLERİ KURULMALIDIR

SAMSUN HABER Haber Girişi : 13 Haziran 2019 22:38
SEVEN: KİTAP TOPLAMA MERKEZLERİ KURULMALIDIR
Her gün binlerce kitabın çöpe atılarak imha edildiğini ifade eden Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven şehirlerde Kitap Bankası kurularak bu kitapların imha edilmekten kurtarılması gerektiğini söyledi.
AHMET SEVEN: KİTAP TOPLAMA MERKEZLERİ KURULMALIDIR

Her gün binlerce kitabın çöpe atılarak imha edildiğini ifade eden Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven şehirlerde Kitap Bankası kurularak bu kitapların imha edilmekten kurtarılması gerektiğini söyledi. 

SEVEN: KİTAPLAR HEBA OLMAKTAN KURTARILMALIDIR

Ahmet Seven: " Son yıllarda ciddi anlamda kitabın ya hurdacıya verildiğine ya da çöpe atılarak  imha edildiğine şahit olmaktayız. Tarihte dünyanın en büyük kütüphanelerine sahip olan, her evde mutlaka kütüphane niteliğine sahip bir kitaplığın bulunduğu bir milletin kitaplarla vicdanları sızlatan imtihanı yaşanmaktadır. Bizim ecdadımızın sefere giderken bile yanında sandık dolusu kitap götürdüğünü biliyoruz.  Evlerin değerinin sahip olduğu kitaplarla ölçüldüğü, insanların sahip olduğu kitaplarla övünüp gurur duyduğu devirler geride kaldı.

Kitapları kendimize küstürdük. 

Günümüzde çöpe atılan, geri dönüşüme verilen, hurdacılara kadar düşen kitapları görmek vicdanlarımızı sızlatmaktadır.  Maalesef kitaplar atık madde durumuna geldi. Evlerinde kitap tutanların sayısı her geçen gün azalıyor. İnternet bu olayı daha çok tetikliyor. İlgili kurumların acil olarak kitap toplama merkezleri kurup en azından kıymeti yüksek kitapların kurtarılması sağlanmalıdır. Özellikle Belediyeler, Kültür Ve Turizm Müdürlükleri, Kütüphaneler, Milli Eğitim Müdürlükleri, Diyanet ve Müftülüklerden oluşturulacak bir komisyonla bu işe bir çözüm aranmalıdır.  Belirlenen merkezlerde toplanan kitaplardan kayda değer olanlar ihtiyacı olan yerlere kazandırılmalıdır. Samsun Yazarlar Derneği olarak bu konuda her türlü destek ve işbirliğine açığız " diyerek konuştu.  
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.