• İHSANBAŞKAN

ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ DERNEĞİNDEN BASIN AÇIKLAMASI

GÜNDEM Haber Girişi : 04 Ekim 2019 19:14
ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ DERNEĞİNDEN BASIN AÇIKLAMASI
Gün geçmiyor ki şehitlerimizin emanetleri olan aileleri ve kahraman gazilerimiz hakarete uğramasın, şiddete maruz kalıp darp edilip, gururu ve onuru incinmesin.

TÜRKİYE HARP MALULÜ GAZİLER ŞEHİT DUL VE YETİMLERİ DERNEĞİ GENEL BAŞKANI MUSTAFA IŞIK'TAN ZARURİ BASIN AÇIKLAMASI:

Bizler vatanın bölünmez bütünlüğü, al bayrağımızın ebediyen dalgalanması, ezanımızın semalarda yankılanması, bu yüce milletin hür ve bağımsız yaşaması için, can verip şehit olmuş yiğitlerin, ailesi ve vücutlarından bir parçasını veda etmiş yüce milletin kahraman gazileri olarak son zamanlarda bizlere yapılan bu sözlü ve fiziki saldırıları anlamakta güçlük çekiyor, bu tür saldırıların şehitlerimizi kemiklerini sızlattığını, kahraman gazilerimizin yaralarına tuz bastığını üzülerek belirtmek istiyoruz.

Gaziliği; bazı gazetede köşe yazarlığı yapan şahısların, yeniden tarif etmeye kalktıklarına, hatta daha ileri giderek “Çakma Gaziler”başlığı atarak bizleri sorguladıklarına şahit oluyoruz.
Evet gazilik sevgili peygamberimiz Hz. Muhammet efendimizle başlayıp, dinimizle manevi güç alan, Cumhuriyetin kurucusu M.Kemal Atatürk'le devam edip, kanunla resmileşen, halen haçlı ittifakının devamı olan, terör odaklarını bertaraf esmek için, kan veren yiğitlerle zirveye ulaşan, ulvi bir değerdir.

Gazilik bir ömür boyu taşınacak bir onurdur. Yüce Türk milletinin nezlinde ve devletimizin nazarında en müstesna yerdedir.

Gaziliğin yeri, zamanı ve şekli olmaz verilen canlar ve uzuvlar hep aynı mana hep aynı duygunun sonucudur.

Ayrı düşünülemez, bu tür saldırılarla, gaziler arasında ayrım yapılıyor, hissi uyandırılmaya çalışılmakta, bazı kesimlerce de buna çanak tutulduğunu üzülerek görmekteyiz.
Bizler vatan var olduğu sürece Gazilik ve şehitliğin anlamını ve manevî duygusunu yaşamak isteyen, bunun idrakine varmış bir kitleyiz.

Bizler gururlu ve mağruruz. Asla mağdur edilemeyiz.

Şehidimin emaneti, şerefimiz, Gazimizin onuru onurumuzdur.

Bu saldırıların maksatlı ve planlı olduğunu düşünüyor, bu şahısların terörle irtibatı olup olmadığının araştırılması gerektiğine inanıyoruz.
Tek düşüncesi vatan, BAYRAK ve MİLLETİN ortak değerleri uğruna can vermeyi göze alan kahramanlara saldırıp darp etmek, şehidin emanetlerine ağza alınmayacak hakaretlerde bulunmak kimin ve kimlerin işine yarar, kamuoyunun takdirine sunuyor, bu tür sözlü ve fiziki saldırıları şiddetle kınıyoruz.

Bundan sonra olmaması için acil hukuki önlemlerin alınmasını Yüce Meclisimizden ve Devlet Kurumlarımızdan bekliyor,
Gazime dokunma adlı bir kamu spotu talep ediyoruz.

Maddi değil, manevî olarak desteğe ve saygıya ihtiyacımızın olduğunu kamuoyunun bilmesini istiyoruz.

Şehitlerimize rahmetle anıyor, gazilerimize sağlık ve esenlikler diliyoruz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Mustafa IŞIK
Genel Başkan

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.