• İHSANBAŞKAN

Sarıcaoğlu :'Kaledoruğu turizme kazandırılacak'

SAMSUN SEÇİM Haber Girişi : 29 Aralık 2014 13:42
Sarıcaoğlu :'Kaledoruğu turizme kazandırılacak'
Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Arkeolog Emine Yılmaz, Kavak, Belediyesi Başkan Yardımcısı Reşat Ayyıldız ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı ile Kaledoruğu'nda incelemelerde bulundu.
 BAŞKAN SARICAOĞLU,'TARİHİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ'
 Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu,"Kaledoruğunda arkeopark için inceleme çalışmaları başlattık"dedi 
Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Arkeolog Emine Yılmaz Kavak Belediyesi Başkan Yardımcısı Reşat Ayyıldız ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı ile Kaledoruğu'nda incelemelerde bulundu.
 
'BURADA BÜYÜK BİR TARİH YATIYOR'
Kaledoruğu'nun çok eski bir tarihi var olduğunu vurgulayan Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu. "Burada gizli kalmış bir tarih yatıyor. Bu tarihimizi koruyup ona sahip çıkmamız gerek. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı sayın Sefer Arlı ile Kaledoruğun da incelemelerimiz oldu. Burayı turizme kazandırmak için bazı çalışmalarımız olacak. Ekiplerimiz ile incelemelerde bulunduk. Kaledoruğunda yapılacak kazı ve temizlik çalışması ile arkeolojik mimari kalıntıların gün yüzüne çıkarılması hedeflenmektedir." diye konuştu.
 
'SAKLI KALMIŞ GÜZELLİKLER ORTAYA ÇIKMALI'
Kavak'ta saklı kalmış birçok güzelliklerin bulunulduğunu ifade eden Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, "Bu güzellikleri ortaya çıkarabilmek için Büyükşehir Belediyesi olarak Kavak'ın her zaman yanındayız. Uzman ekiplerimiz ile birlikte Kaledoruğun da yaptığımız incelemeler güzel geçti. Ekiplerimiz ile olumlu sonuçlar aldık. Resmi yazışmaların olumlu sonuçlanmasının ardından derhal burada bir arkeopark çal
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.