Samsunun Milletvekili karnesi işte sonuçlar

SAMSUN HABER Haber Girişi : 27 Temmuz 2015 20:51
Samsunun Milletvekili karnesi işte sonuçlar
VEKİLLER NEREDE? Meclis tatilde Samsun'un 9 milletvekilinden çoğu Samsun'da da yok. AK Partili vekiller ara ara ortaya çıkarken, CHP ve MHP vekilleri adeta sırra kadem bastı
VEKİLLER NEREDE?
Meclis tatilde Samsun'un 9 milletvekilinden çoğu Samsun'da da yok. AK Partili vekiller ara ara ortaya çıkarken, CHP ve MHP vekilleri adeta sırra kadem bastı

Türkiye erken seçimi konuşuyor, siyasi partiler arasında koalisyon görüşmelerini sürdürüyor ancak Samsun milletvekilleri ortalıkta yok. AK Parti'den bazı vekiller zaman zaman sahaya çıkıp, vatandaşıyla gündemi paylaşsa da CHP ve MHP'nin vekilleri adeta son zamanlarda 'neredeler' diye sorduracak hale geldi.

7 Haziran'da yapılan genel seçimler sonrası, yemin edip daha mecliste herhangi bir çalışma yapmadan meclis tatilde diye 'tatil moduna giren vekilleri' partililerinin de gözleri arar hale geldi. Türkiye'nin erken seçim ve terör konusunda oldukça yoğun bir dönemden geçmesine rağmen 'seçmenleriyle' gündemi paylaşmak için bile sahada görülmeyen milletvekilleri, "Yorulmadan tatile çıktılar' diyerek eleştiriliyor. 

VATANDAŞLA GÜNDEM
PAYLAŞIMI 'YOK GİBİ'

Gençlik ve Spor Bakanı ve Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, seçimden sonra bir kaç kez Samsun'a geldi ancak, erken seçim süreciyle veya Türkiye'de son zamanlarda yaşanan olaylarla ilgili, seçim bölgesinde olmamasıyla dikkat çekiyor. AK Parti Milletvekili Ahmet Demircan ile Hasan Basri Kurt'ta oldukça ender görülebilen vekiller arasında yer alıyor. Çiğdem Karaaslan, uzun bir aradan sonra son olarak Kuş Cenneti ile Şehitler için düzenlenen mevlitte görüldü. Samsun'da teşekkür ziyaretlerini sürdüren, Samsun ve Türkiye gündemini paylaşan AK Partili vekiller arasında sadece Fuat Köktaş göze çarpıyor.

SEÇİM SONRASI ADETA
TATİLE GİRDİLER

CHP Milletvekilleri Kemal Zeybek ve Hayati Tekin de oldukça ender görülen milletvekilleri arasında yer alıyor. Zeybek ve Tekin, parti üyeleri ve vatandaşlarla gündemler konusunda son dönemde bir paylaşımına rastlanmazken MHP Milletvekilleri Erhan Usta zaman zaman 'ekonomiye yönelik açıklamalarıyla' gündeme gelse de 'Samsun'da yok denecek kadar görüldü'. MHP'nin diğer milletvekili Hüseyin Edis ise 7 Haziran seçimlerinden kısa bir süre sonra adeta sırra kadem bastı. Ne teşkilatlarıyla ne de vatandaşlarıyla gündem paylaşımı ya da saha çalışmasına katılmadı. Bir çok vatandaş vekiller nerede diye sorarken, erken seçim tartışmalarının sürdüğü son dönemde 'oy verdikleri partilerin vekilleriyle' koalisyon üzerine konuşamamaktan yakınıyor. 

Zekeriye FIRAT

Halk Gazetesi
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.