SAMSUNLU YAZARLARDAN 'GELECEĞE NEFES' E DESTEK

SAMSUN HABER Haber Girişi : 12 Kasım 2019 00:33
SAMSUNLU YAZARLARDAN 'GELECEĞE NEFES' E DESTEK
Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven ülkemiz genelinde 11 milyon fidanın toprakla buluşmasından duyduğu sevinci dile getirerek destek verdiklerini söyledi.

SAMSUNLU YAZARLARDAN 'BUGÜN FİDAN YARIN NEFES' KAMPANYASINA DESTEK


Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven ülkemiz genelinde 11 milyon fidanın toprakla buluşmasından duyduğu sevinci dile getirerek destek verdiklerini söyledi.


SEVEN: KAMPANYANIN HER YIL DEVAM ETMESİNİ ARZU EDİYORUZ


Seven: “ Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde başlatılan “Bugün fidan yarın nefes” kampanyası ile bir günde 11 milyon fidanın toprakla buluştuğu an coğrafyamız için yazılmış bir tarihtir. Toprakla buluşan her fidan geleceğe atılmış tarihi bir imzadır. Yurdumuzun dört bir köşesinde yaşanan fidan ile toprağın buluşması ülkemiz adına bir bayramdır. Bu proje aynı zamanda toprağın fidanla dirilişidir. Kasım ayı fidan dikme için ideal bir aydır. Bu ayda geleceğe nefes katma yarışına katılarak elindeki fidanı toprakla buluşturan herkesi kutluyor, bu anlamlı projede yer alanları yarınlarımız adına tebrik ediyorum. Bu tarihi gururun yaşatılması anlamında her yıl aynı günde bu projenin sürdürülmesini arzu ediyorum. Ülkemizin dört bir yanına dikilen fidanların yıl içerisinde o fidanı dikenler tarafından ziyaret edilerek kontrol ve bakımının yapılacağından kuşkum yoktur. Bu güzel faaliyetle birlikte doğa sevgisi ve fidan dikme anlayışının da gönüllere yerleştirildiği inancındayım. Bizim kadim medeniyetimizde fidan dikmenin özel bir yeri vardır. Peygamberimiz: ‘Kıyamet kopacağını dahi bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz’ buyurarak bu davranışın önemini ifade etmiştir. Hem bir sünnet hem de insanlık görevi yerine getirilmiş oldu. Bu büyük gururu yaşatanlara minnet borçluyuz. Gelecek nesil bu projeye katkıda bulanları şükranla anacaktır ” diyerek konuştu. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.