SAMSUNLU YAZAR SEHERNUR BOZKURT'A İKİ ÖDÜL

SAMSUN HABER Haber Girişi : 14 Mayıs 2018 21:59
SAMSUNLU YAZAR SEHERNUR BOZKURT'A İKİ ÖDÜL
Samsun Canik İMKB Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi olan Sehernur Bozkurt Alanya'da gerçekleşen ödül töreninde şiir dalında iki ödül birden aldı.

SAMSUNLU GENÇ YAZAR SEHERNUR BOZKURT 

İKİ ÖDÜL BİRDEN ALDI.


Güncel Sanat Dergisi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 8. Kez gerçekleştirilen 'Güncel Sanat Dergisi Kültür Şöleni ve Alanyalı Halk Ozanı Kaygusuz Abdal 8'inci Öykü-Şiir Yarışması' Antalya’nın Alanya ilçesinde gerçekleştirildi.


Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen törende, Halk Ozanı Kaygusuz Abdal 8'inci Öykü-Şiir Yarışması'nda ödül kazanan şair ve yazarlara ödülleri verildi. Törenin açılış konuşmasını Güncel Sanat Dergisi Genel Yayın Yönetmeni olan Alanya’lı Yazar ve Şair Arslan Bayır yaptı.


Bayır konuşmasında; “Güncel sanat dergisinin 43 ülkede okunan bir dergi olduğuna değindi. Ayrıca Bayır “Nasıl Pir Sultan Abdal dediğimiz zaman Sivas akla gelirse, Hacı Bektaş Veli dediğimiz zaman Hacı Bektaş İlçesi akla gelirse, Adana dediğimizde Yaşar kemal akla gelirse Kaygusuz Abdal denilince de Alanya akla gelmeli. Alanya’da bazı yerlerde Kaygusuz Abdal ismi kullanılabilir. Biz 8 yıldır Kaygusuz Abdal adına bu yarışmayı gerçekleştiriyoruz” şeklinde açılış konuşmasını gerçekleştirdi.


Uluslararası katılıma açık olan ve öğrenci ve yetişkin kategorisinde düzenlenen yarışmada öykü ve şiir dalındaki eserler değerlendirildi.


Yarışmaya Samsundan katılan ve halen Samsun Canik İMKB Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi olan Sehernur Bozkurt iki ödül alarak dikkatleri üzerine çeken isim oldu.


Türkiye genelinde düzenlenen yarışmada Sehernur Bozkurt, Güncel Sanat dergisi şiir dalında “Kırık salıncak” isimli şiiriyle öğrenci kategorisinde Türkiye 1.si olarak “Güzel Alanya” ödülünü kazandı.


Aynı yarışmada öykü kategorisinde “25. Gün” isimli öyküsüyle Türkiye 2.si olan Sehernur Bozkurt “Alanya kale” ödülünü de kazanarak törenden iki ödül ile ayrılan tek isim oldu.


Yaptığı konuşmasında kendisine destek veren ailesine, öğretmenlerine ve Güncel Sanat ailesine teşekkür eden Bozkurt, bu ödülün kendisi için çok anlamlı olduğunu ifade etti.


Geçtiğimiz yıllarda da çeşitli ödüller alan genç yazar geçtiğimiz yıl, KÜSADER tarafından da onur ödülüne layık görülmüş, ayrıca “Yüreğe dokunan kadınlar” ve “Özgürlük ve barış şiirleri” isimli kolektif kitap çalışmalarının yazarları arasında da yer almıştı.

Genç yazarımızın Türkiye birincisi olan kırık salıncak isimli şiiri

 

KIRIK SALINCAK                                                                             

 

Sorma bana neden bir çocuk yok yüreğinde diye

Son kalan lunaparkımı alevlere teslim ettim desem

Uçurumdan ellerimi tutar mısın?

 

Sorma bana neden gökyüzün karanlık diye

Gökkuşağımı siyahla örttüm desem

Hayallerimi renklerinle boyar mısın?

 

Sorma bana neden his yok dudaklarında diye

Duyulmayan çığlıklarım var desem

Cümle âlemi susturur musun?

 

Sorma bana neden yaralar var dizlerinde diye

Düştüğümde kaldıracak kimsem olmadı desem

Yaralarımı sen sarar mısın?

 

Sorma bana neden solgun hayaller düşlerinde diye

Kendi mezarı başında ağlayan bir bedenim var desem

Toprağıma su döker misin?

 

Sorma bana neden yağmur gözlerinde diye

Bulutlardan daha ağır acılarım var desem

Kirpiklerimden öper misin?

 

                                               Sehernur Bozkurt

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.