Samsunlu Muhtarlar Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeydi

SAMSUN HABER Haber Girişi : 13 Ağustos 2015 00:43
Samsunlu Muhtarlar Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeydi
Muhtarlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarlarla ilkini 27 Ocak'ta gerçekleştirdiği toplantıların bugün sekizincisini gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun, Trabzon, Rize, Gümüşhane, Bayburt, Sakarya, Giresun, Ordu, Sinop, Tokat ve Artvin illerinden gelen muhtarlarla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarlarla ilkini 27 Ocak'ta gerçekleştirdiği toplantıların bugün sekizincisini gerçekleştirdi. 

Yaklaşık 400'er kişilik gruplar halinde yaptıkları bu toplantılar vesilesiyle Türkiye'nin her köşesinden muhtarlarla hasbihal etme ve hasret giderme imkanı bulduklarının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah ülkemizdeki muhtarların tamamıyla bu şekilde bir araya gelerek hasbihal etmenin, soframızı paylaşmanın arzusu içindeyiz. İçinde bulunduğumuz bu bina ve yanındaki iki blok Cumhurbaşkanlığı Külliyemizin resmi tören ve kabullerinin yapıldığı, çalışma ofislerinin yer aldığı bölümünü oluşturuyor. Hemen karşımızda bu bölgeye ve Ankaramıza yakıştığına inandığım Millet Camimiz bulunuyor. Ramazan ayında açılışını yaptığımız bu caminin adına yakışır şekilde milletimizden büyük bir ilgi görüyor olmasından memnuniyet duyuyorum. Camimizin yanında yer kalan kongre merkezi şuanda inşa halinde. İnşallah onu da yıl sonuna kadar hizmete açmış olacağız. Zira Ankaramız da gerçekten bakanlıklarımızın veya bakanlarımızın büyük toplantılarını yapabileceği salonlar pek yok. Olanlarda çok çok az ama burada devletin bakanlıklarına, kurumlarına, yakışır istiyoruz ki büyük bir kongre merkezini kurmuş olalım. Hemen yine camimizin alt sağ tarafında bir çok amaçlı diyebileceğim salon yapıyoruz ki burada 2 bin kişilik aynı yemek ikramında bulunabileceğimiz, bin kişiye 500 kişiye yemek ikramında buluna bileceğimiz bir bina daha yapalım, altında yine sergi salonları olsun buralarda bir çok sergi etkinliklerini gerçekleştirilen arzundayız. İnşallah proje aşamasında ve proje aşamasında olan bu iki projeyi de öyle zannediyorum 2016'nın sonuna kadar bitireceğiz ve böylece külliyeyi tamamlamış olacağız" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.