SAMSUNLU AVUKATLARDAN HDP'YE SUÇ DUYURU

SAMSUN HABER Haber Girişi : 10 Ekim 2014 10:11
SAMSUNLU AVUKATLARDAN HDP'YE SUÇ DUYURU
Avukat Ertuğrul Mehmet Avcı ve Avukat Alperen Carus'un sosyal medya üzerinden başlattıkları ''Samsun sevdalılarını birlik olmaya davet ediyoruz'' söylemi çığ gibi büyüyor.
 Avukat Ertuğrul Mehmet Avcı ve Avukat Alperen Carus'un sosyal medya üzerinden başlattıkları ''Samsun sevdalılarını birlik olmaya davet ediyoruz'' söylemi çığ gibi büyüyor.

Samsun Barosu avukatlarından Ertuğrul Mehmet Avcı ve Alperen Carus HDP yetkilileri başta olmak üzere ortalığı yakıp yıkan terör suçluları hakkında suç duyurusunda bulunacaklar.

Avukat Ertuğrul Mehmet Avcı ve Avukat Alperen Carus'un sosyal medya üzerinden başlattıkları ''Samsun sevdalılarını birlik olmaya davet ediyoruz'' söylemi çığ gibi büyüyor. Pazartesi günü 15'oo de Samsun Adliye Sarayı'nda HDP yöneticileri başta olmak üzere teröre destek verenler hakkında suç duyurusunda bulunacak olan 2 genç avukat Facebook sayfalalarından yaptıkları çağrıyla tüm Samsun halkını ve Samsun sevdalılarını birlikte olmaya davet ettiler.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

Kısa zamanda çağrılarına cevap bulan ve yüzlerce kişinin ''Pazartesi yanınızda olacağız'' diyerek destek verdiği bu olayda görüşlerini dile getiren Samsun Barosu avukatlarından Ertuğrul Mehmet Avcı yaptığı açıklamada,''Doğup büyüdüğümüz, ekmeğini yediğimiz, çoluk çocuğumuzu büyüttüğümüz bu güzel şehirde; yakıp yıkarak tehditler savurarak devleti ve devletin kurucu unsuru olan milleti tehdit etme cesareti gösteren, halkı kin ve nefrete teşvik edip devlete isyan etmeye 
çağıran hdp yetkilileri başta olmak üzere tüm sorumlular hakkında ve bu isyan çağrısına uyarak ortalığı yakıp yıkan terör suçluları hakkında suç duyurusu dilekçelerimizi hazırlıyoruz.'' dedi. 

BU ÇAĞRIMIZ YANITSIZ KALMADI

Avcı sözlerini şöyle tamamladı;''13.10.2014 Pazartesi günü yeni adliye binasında saat 15.00'de şikayet dilekçelerimizi topluca Cumhuriyet Savcılığı'na sunacağız. Tüm kardeşlerimizi ve Samsun sevdalılarını bekliyoruz. Hiç kimse bu memleketi sahipsiz sanmasın. Bu memleketin sağduyulu insanlarını yok saymasın. Başta meslektaşlarımız olmak üzere Samsun halkının yanımızda olacağından ve bizlere sonuna kadar destek vereceğinden en ufak bir endişe taşımıyoruz. Şimdiden bizlere bu konuda destek veren ve gönülden ''Yanınızda olacağız'' diyerek yüreklerimize su serpen tüm Samsun halkına sevgi ve şükranlarımızı sunuyoruz'' diye konuştu.

HDP'YE KAPATMA DAVASININ YOLU AÇILABİLİR

HDP ve yöneticileri hakkında yapılacak olan bu suç duyurusu bir kapatma davasınında yolunu açabilir.

Anayasa'da yapılan değişikliğe uyum çerçevesinde yapılan düzenleme ile de Anayasa Mahkemesi'nde görülen siyasi partilerin kapatılması davalarında partilerin kapatılmasına karar verilebilmesi için beşte üç çoğunluk aranıyor.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın parti kapatma istemine karşın ilgili parti, Anayasa Mahkemesi'ne itiraz edebiyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.