SAMSUNLU AŞIK KEMALİ BÜLBÜL KABRİ BAŞINDA ANILACAK

SAMSUN HABER Haber Girişi : 18 Eylül 2019 19:50
SAMSUNLU AŞIK KEMALİ BÜLBÜL KABRİ BAŞINDA ANILACAK
Samsun Yazarlar Derneği Başkanı ve İlesam Samsun İl Temsilcisi Ahmet Seven'in tertiplediği Aşık Kemali Bülbülü kabri başında anma ziyaretine ayrıca Samsun'da bulunan Sivil Toplum Kuruluşları' da katılacak.

SAMSUNLU AŞIK KEMALİ BÜLBÜL KABRİ BAŞINDA ANILACAK


Samsun Yazarlar Derneği ve Türkiye İlim Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM)  emektar üyesi Aşık Kemali Bülbül'ü unutmadı. 


Samsunlu (Kavak) şair ozan Aşık Kemali Bülbül vefatının 7. yılında Kıran Mezarlığında bulunan kabri başında akrabaları ve sevenleri tarafından ziyaret edilerek anılacak.


Bu yılki anma programında İlkadım Belediyesi, Kavak Belediyesi  Kavak Dernekler Federasyonu KA-DEF ve Sivil Toplum Kuruluşları da yer alacak.


Çok sayıda şiir kitabı bulunan ve Halk Aşıkları Derneklerinin kuruculuğunda öncülük eden aşıklık geleneğinin temsilcilerinden Samsunlu Aşık Kemali Bülbül 1928 yılında Samsun'da doğmuş ve 2012 yılında yine Samsun'da vefat etmişti. Uzun yıllar Ankara'da kalan ve vefatına kadar halk aşıklık geleneğini yaşatan Bülbül ülkemizin çeşitli illerinde yapılan aşıklar bayramına da katılarak çok sayıda ödülün de sahibi olmuştu.


Samsun Yazarlar Derneği Şeref Üyesi ve İlim Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) Üyesi olan Aşık Kemali Bülbül'e vefatından evvel İlkadım Belediyesi tarafından eserlerini ihtiva eden  kapsamlı bir kitap yayımlanmış ve vefa gecesi düzenlenmişti.


AHMET SEVEN: UNUTMAZSANIZ UNUTULMAZSINIZ


Samsunlu (Kavak) şair ozan Aşık Kemali Bülbül vefatının 7. yılında Kıran Mezarlığında bulunan kabri başında ziyaret edilerek anılacaktır.
Üyelerimiz, sevenleri ve dostları davetlidir. 


TARİH: 23 Eylül 2019 Pazartesi Saat: 14.00 Yer: Kıran Mezarlığı
SAMSUN YAZARLAR DERNEĞİ BAŞKANI Ahmet Seven

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.