• İHSANBAŞKAN

Samsunda 1919 metrelik bayrak altında demokrasi yürüyüşü

SAMSUN HABER Haber Girişi : 24 Temmuz 2016 00:37
Samsunda 1919 metrelik bayrak altında demokrasi yürüyüşü
Samsun Valiliği tarafından düzenlenen 'Demokrasi ve Bayrak Yürüyüşü'nde, 1919 metrelik Türk bayrağı Cumhuriyet Meydanında Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile izciler eşliğinde açıldı.
Samsun Valiliği tarafından düzenlenen 'Demokrasi ve Bayrak  Yürüyüşü'nde, 1919 metrelik Türk bayrağı Cumhuriyet Meydanında Gençlik ve Spor  Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile izciler eşliğinde açıldı.

Yaklaşık 20 bin kişi dev bayrağın altında sloganlar atarak şehrin  caddelerini dolaştı. Bayrak daha sonra açıldığı yerde tekrar toplanmaya başladı.  FETÖ'nün darbe girişimine tepki amacıyla "Aynı Bayrak Altında" sloganıyla  düzenlenen bayrak açma törenine AK Parti, CHP, MHP, Saadet Partisi, BBP ve STK'lar da destek  verdi.

Bakan Kılıç, burada yaptığı konuşmada, tüm siyasi partilerin  temsilcilerinin bir arada olduğunu söyledi.

Samsunlulara teşekkür eden Bakan Kılıç, şöyle konuştu.

"Sayın Cumhurbaşkanımızın size selamları var. Sayın Başbakanımızın  size selamları var. Tüm siyasi parti liderlerimizin size selamları var. Hepimiz  bir arada olarak, bir olarak, tek yürek olarak buradayız ve burada olmaya devam  edeceğiz. Ta ki, biz bu ülkede, bu cennet vatanda, bir arada beraber geleceğe  yürüyüşümüzden tek bir şüphemiz kalmayıncaya kadar. Sayın Cumhurbaşkanımız,  'meydanları tamam boşaltın' dediği zaman boşaltacağız, ama o saate kadar  meydanlardayız. Fakat inanıyorum ki, Samsun bu tablosuyla örnek olmak özelliğini  ve ilklerin şehri olma özelliğini ortaya koydu. 20 bine yakın Samsunlu hemşehrim  bizimle beraberdi. Hepinize teşekkür ediyorum. Tüm siyasi parti temsilcilerine  teşekkür ediyorum."

"15 Temmuz gecesi asker üniforması giymiş teröristler, Türk Silahlı  Kuvvetleri'nin o şanlı üniformasını giymiş teröristler, FETÖ terör örgütü üyesi  teröristler milli iradeye, devlete ve millete karşı bir ayaklanmaya giriştiler"  diyen Bakan Kılıç, şunları kaydetti.

"Sağolsun Samsun Jandarma Komutanı işte burada Ercan Albay, dimdik  durdu. 'Cumhurbaşkanımız, hükümetimiz ve milletimizin emrindeyim' dedi. Emniyet  Müdürlüğümüzün başkanlığında tüm emniyet teşkilatımız da hiçbir an tereddüt  etmeden tüm Türkiye'de devletin arkasında durdu. Bu akşam burada siyaset bir  arada herkes bir. Tek amacımız var 2023. Cumhuriyetimizin 100. yılı. İnşallah  ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin daha da üzerine taşıyarak bu yürüyüş  devam edecek. Gazi Mustafa Kemal Samsun'dan istiklal yürüyüşü başlattı. Biz de  Samsun'dan bu devletin, bu milletin, hiç bir zaman sekteye uğramayacağını  Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın ortaya koyduğu duruşla tüm dünyaya  haykırdık. Türk milleti tüm dünyaya bir demokrasi dersi verdi."

Yürüyüşe Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı  ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Milletvekilleri Fuat Köktaş,  Ahmet Demircan, Orhan Kırcalı, Hasan Basri Kurt, CHP Samsun Milletvekilleri  Hayati Tekin ve Kemal Zeybek de katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.