Samsun'da büyük güreş heyecanı yaşandı

SPOR Haber Girişi : 13 Mayıs 2017 19:32
Samsun'da büyük güreş heyecanı yaşandı
Türk Güreşinin Sembolü Yaşar Doğu'nun memleketi olan Samsun'da Samsun Din Görevlileri Derneği tarafından 21.'si düzenlenen ve kıran kırana geçen yağlı güreşlerin Başpehlivanı Ünal Karaman oldu.
Türk Güreşinin Sembolü Yaşar Doğu'nun memleketi olan Samsun'da  Samsun Din Görevlileri Derneği tarafından 21.'si düzenlenen ve kıran kırana geçen yağlı güreşlerin Başpehlivanı Ünal Karaman oldu.

21. Samsun Din Görevlileri Yağlı Güreşleri geleneksel güreş turnuvası Doğupark'ta bulunan Samsun Büyükşehir Belediyesi Güreş Sahası'nda gerçekleşti. 14 boyda çok sayıda güreşçinin yer aldığı güreşlerde finale kalan Samsunlu Şükrü Kazan ve Çorumlu Ünal Karaman birbirleriyle yaptıkları kıyasıya müsabaka sonunuda Çorumlu Ünal Karaman Başpehlivan oldu. 


Organizasyon hakkında açıklamalarda bulunan Samsun Din Görevlileri Derneği Başkanı Nuh Can, "Samsun Din Görevlileri Derneği olarak bu yıl yağlı güreşlerimizin 21.'sini düzenliyoruz. Ata sporumuz güreşi yaşatmak için buradayız. Toplam 14 boyda 700 sporcumuz katıldı. Bu güzel organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.


Güreşlerde bir konuşma yapan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok Atasporumuz güreşimizin her zaman yanında olduk. Bundan sonra da desteğimiz sürecektir. Samsun yiğitlerin harman olduğu ve çok sayıda başpehlivan yetiştiren şehirdir. Güreşin nabzının attığı şehrimizde üzerimize düşeni yapmanın mutluluğu içerisindeyim dedi.  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.