Samsun Valisinden Gençlere Anlamlı Nasihat

SAMSUN HABER Haber Girişi : 26 Ekim 2017 01:05
Samsun Valisinden Gençlere Anlamlı Nasihat
Samsun Valisi Osman Kaymak Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Samsun İl Müdürlüğü tarafından Mustafa Dağıstanlı Spor Salonunda düzenlenen 'Nebi'nin Ayak İzleri' temalı programına katıldı.
Samsun Valisi Osman Kaymak  Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Samsun İl Müdürlüğü tarafından Mustafa Dağıstanlı Spor Salonunda düzenlenen "Nebi'nin Ayak İzleri" temalı programına katıldı.

Programın sunumunu solist Necip Karakaya'nın gerçekleştirdiği programda Vali Osman Kaymak yaptığı konuşmasında 'Sevgili gençler Samsun Valiliği görevine başlayalı 4 ay oldu daha önce Tunceli Valisi olarak görev yapıyordum. Ondan önce ise 25 sene ülkemizin değişik yerlerinde kaymakamlık yaptım. Ben öğrencilik hayatımda hiç yurtta kalmadım ama o yıllarda yurtlarda kalan arkadaşlarımla sohbet ettiğimde odalarda 15 -20 kişi kaldıklarını  ve hijyenik olmayan odalarda kaldıklarından bahsediyorlardı. Şimdi malum ben Kredi ve Yurtlar Kurumunun binalarını ziyaret etiğimde gerçekten çok nezih 5 yıldızlı otelleri aratmayacak konforda iki-üç kişilik odaların olduğunu gördükçe şimdiki öğrencilerimizin çok şanslı olduğunu düşünüyorum. Kredi ve Yurtlar Müdürlüğümüzün başlatmış olduğu faaliyetlerde gerçekten gençlerimizin geleceğe hazırlanmasında ikinci bir üniversite gibi boş vakitlerini değerlendirirken aynı zamanda yarınlarına hazırlanma konusunda çok önemli faaliyetler var. Bundan dolayı Gençlik ve Spor Bakanımız ve Gençlik Spor İl Müdürümüze çok teşekkür ediyorum Allah onlardan razı olsun. Sevgili genç kardeşlerim bu akşam bu salona gelerek Peygamber Efendimize olan sevginizi gösterdiniz Allah sizden de razı olsun.
 
 Benim duyduğum güzel bir söz var; bir toplantıya gittiğinizde, o toplantıda Allah'a, Peygamber'e ve O'nun sevdiklerine karşı olan sevginiz, muhabbetiniz artıyorsa o topluma devam edin diyor. İnşallah bugün bu toplulukta hep beraber hocalarımızı dinleyerek ilahilerle Peygamber Efendimize olan muhabbetimiz artacak O'nu daha çok tanıyacağız, O'nu daha çok seveceğiz.  Şimdiden hocamıza başarılar diliyorum. Allah onların gayretlerini ve muhabbetlerini arttırsın.
 
Gençler biz İlin Valisi olarak terörle uğraşıyoruz, onun öncesinde asayiş olayları var, inanın bunların temelinde inançsızlık, cahillik ve Allah'tan, peygamberden uzaklaşmak var. Aslında o yönüyle bakıldığında hayatımızda Peygamber Efendimizi rehber edinirsek geleceğimizi çok daha iyi planlamış oluruz.

 
Değerli arkadaşlar ülkemiz şu an çok ciddi ortamdan geçiyor, Uluslararası güçler maalesef ülkemizi bölmek istiyor. Bunun içinde terör örgütleri değimiz PKK ve FETÖ'yü kullanıyorlar. Daha önce bizim kendilerini dini bir cemaat olarak tanıdığımız FETÖ'cüler maalesef dış güçler ile işbirliği yapıyor. Onun için sizlere tavsiyem şudur. Bizde gençlik yıllarımızda değişik grupları tanımaya çalıştık ama bir hocamızın güzel bir sözü vardı "bir grup insanla tanıştığınızda o gurubun o kişinin ölçüsü Allah, Kuran ise ona uyun Allah ve Kuran'dan farklı yöne sizi sevk ediyorsa,  ondan uzaklaşın. Bu FETÖ'cüler bize 'Allah, peygamber' dediler ama onları çok iyi incelediğimizde gençler bakacaksınız ki onlar, İslam'ın temel hükümlerini değiştirecek yollara girmişlerdir. Bugün milletimizin geleceği için, ümidi için milletimizin menfaatine olmayan şeyler yaptılar. Gençlerimiz sınavı kazanıyorlardı. FETÖ'cü değilseniz, kazanamıyorsunuz. Polis, kaymakam, hakim olamıyorsun. Dinimizin en temel ilkelerinden biri adalettir. İnsanların adalet duygusunu sarstılar. Biz  Tunceli'de terörle mücadele ediyorduk ancak maalesef FETÖ'cü subaylar yüzünden çok şehitler verdik. Ancak 15 Temmuz darbe girişiminin ardından attığımız her bomba teröristlerin sonunu getirdi ve başarılı sonuçlar aldık.

 
Birbirimizi çok sevelim, çok çalışalım ama rehberimiz Kur'an-ı Kerim olsun. Rehberimiz Peygamber Efendimiz olsun. O anlamda biz bir ve beraber olursak birbirimizi islami değerler ölçüsünde seversek inanın Türkiye'yi kimse dize getiremez. Amerika'sının da Avrupa'sının da korktuğu bu. Bunlar Sayın Cumhurbaşkanımız üzerinden ülkeyi bölmeye çalışıyorlar. PKK'lılar ve FETÖ'cüler kendi aralarında konuştuklarında, 'Onlar Tayyip'in askeri' diyerek Tayyip Erdoğan'ı sevmeyenleri bir tarafa ayırıyorlar. Böylece hedef küçülterek Türkiye'yi bölmek istiyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımız üzerinden Türkiye'yi bölme, parçalama politikası var. O anlamda gençler, hakikati görerek hem kendi geleceğinizi hem ülkemizin geleceğini hem de insanlığın geleceğini kurtaracak sizlersiniz. Bu vesile ile tekrar  hepinize çok başarılar diliyorum, hocalarınıza çok teşekkür ediyorum, muhabbetiniz bol olsun. Hepinize hayırlı akşamlar diliyorum.' dedi.
 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.