SAMSUN VALİSİNDEN FATMA ÇAVUŞUN KABRİNE ZİYARET

SAMSUN HABER Haber Girişi : 09 Mart 2020 00:04
SAMSUN VALİSİNDEN FATMA ÇAVUŞUN KABRİNE ZİYARET
Samsun Valisi Osman Kaymak, 08.03.2020 Pazar günü saat 11.00’da ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ dolayısıyla 19 Mayıs İlçesi Dağköy Mahallesi’nde Milli Mücadele yıllarında Rum ve Ermeni çetelerine karşı amansız bir mücadele vererek çeteleri etkisiz hale getir

Samsun Valisi Osman Kaymak, 08.03.2020 Pazar günü saat 11.00’da ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ dolayısıyla 19 Mayıs İlçesi Dağköy Mahallesi’nde Milli Mücadele yıllarında Rum ve Ermeni çetelerine karşı amansız bir mücadele vererek çeteleri etkisiz hale getiren 33 yaşındaki Milli Mücadele’nin Kahraman Kadını Fatma Çavuş (Fatma Yalçın), için düzenlenen anma törenine katıldı.


OKTAM Merkez Müdürü Doç. Dr. Hatice Kumcağaz tarafından yapılan konuşmanın ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran ve 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu da birer selamlama konuşması yaptı.


19 Mayıs İlçe Kaymakamı Yavuz Güner yaptığı konuşmasında, “Dağköylü Fatma Çavuş ilçemizde doğmuş ve seferberlik zamanı erkeklerin savaşa gittiğinde, köyler boşaldığı bir zamanda üstün bir kahramanlık sergileyerek tüm kadınlarımızla birlikte köyünü ve bölgesini savunmuş, üstün kahramanlıklar göstermiştir. Dağköylü Fatma Çavuş tarihsel bir değerimizdir." dedi.



Vali Osman Kaymak yaptığı konuşmasında, “Öncelikle 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum. Fatma Çavuş annemizi daha öncede ziyaret etmek istemiştim. Bu anma etkinliği benim için de bir vesile oldu. Fatma Çavuş'u Samsun’a geldikten sonra hep dinledik ve kitaplardan okuduk. Kendisini bu gün kabri başında ziyaret edeceğiz. Başta Fatma Çavuş Annemiz olmak üzere bütün Kurtuluş Savaşı ve diğer Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Bütün dünyada ve ülkemizde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlanıyor. Kadın olmadan hayat yarım. Kadın bizim ilk öğretmenimiz. İlk günden talim ve terbiyeyi annelerimizden öğreniyoruz. Hayatın zorluklarını, güçlüklerini hanımlarımızla birlikte aşıyoruz. O anlamda kadının olmadığı iş yarımdır. Kadının emeğinin cesaretinin desteklenmesi, onların hayatın her alanında etkin olarak bulunmaları için her türlü ortam ve yasal düzenlemelerin yapılması şarttır. Bu çerçevede devletimiz son yıllarda dezavantajlı gruplar dediğimiz guruplara karşı hukuki mevzuat değişiklikleri yaptı. Kadınlarımız, çocuklar, engelliler ve Şehit yakınları ile ilgili çok ciddi değişiklikler yapıldı.” şeklinde konuştu.


Son yıllarda kadınlarımızın kendilerini çok daha iyi ifade ettiklerini belirten Vali Osman Kaymak, “Kadınlarımız cesaretleriyle ve marifetleriyle iş hayatına atılıyorlar ve başarılı oluyorlar. Başarılarını hayatın her alanında gösteriyorlar. Biz o anlamda başarılı, eğitimli kadınlarımızı tebrik ediyoruz. Onları bütün kadınlarımıza örnek gösteriyoruz.  Çok iyi eğitilmiş bir anne çocuğunu bütün kötülüklerden korur. Ben ona inanıyorum. Bu güzel günde kahraman annelerimizi de unutmadık. Fatma Çavuş anamız da bunlardan birisi. Bugün burada köyünde bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Bizler kendi kültürümüzün kahramanlarını çok iyi tanımak ve tanıtmak durumundayız. Yoksa çocuklar televizyon ve basın yoluyla başka kahramanlar buluyorlar. Fatma Çavuş burada dururken bizim televizyonlarda, çizgi filmlerde çocuklarımıza başka kahramanlar buldurmamamız lazım. O anlamda Fatma Çavuş’u daha fazla katılımlarla kutlamalıyız.” dedi.


Ben şahsen Samsun Valisi olarak buraya gecikmiş bir ziyaret yaptığımı düşünüyorum diyen Valimiz Sayın Osman Kaymak, “Bu kahraman annemiz sayesinde bugün buradayız, Allah onlardan razı olsun, mekanı cennet olsun. Onlar bu mücadeleyi vermeseydi namus, şeref, bayrak, ezan kalmazdı. İşte bu değerlere sahip çıkmayı bizlere Fatma annemiz ve diğer kahramanlar gösterdi. Burada namusunu, şerefini, bayrağını teslim etmedi. Bizlere cesur Türk Anası örneğini gösterdi. Bizim başka örnek aramamıza gerek yok. O anlamda Fatma Çavuşları, Nene Hatunları çok iyi tanımak ve bu kahramanları çocuklarımıza anlatmamız gerekiyor. Bu vesileyle bu gün buradayız. Bu programı düzenleyen ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum." diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.