SAMSUN VALİSİ OSMAN KAYMAK KÜLTÜR FESTİVALİNDE

SAMSUN HABER Haber Girişi : 30 Nisan 2019 18:04
SAMSUN VALİSİ OSMAN KAYMAK KÜLTÜR FESTİVALİNDE
Şehit Ömer Halis Demir Salonunda gerçekleşen festivalde yazar stantlarını ziyaret eden Vali Kaymak Yaşar Doğu' köşesine özel ilgi gösterdi. Yaşar Doğu kitabının yazarı Ahmet Seven'le bir süre sohbet eden Vali Kaymak Yaşar Doğu'nun yeri doldurulmaz bir spo
SAMSUN VALİSİ OSMAN KAYMAK KÜLTÜR FESTİVALİNE KATILDI

Samsun Valisi Osman Kaymak, 19 Mayıs 1919'un 100. Yılı kapsamında Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Salonu'nda 30 Nisan-2 Mayıs tarihlerinde düzenlenen 1. Samsun Kültür&Sanat Festivali'nde standı bulunan Samsunlu sanatçı ve yazarları ziyaret ederek, çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

YAŞAR DOĞU YERİ DOLDURULMAZ BİR GÜREŞ DEHASIDIR

Şehit Ömer Halis Demir Salonunda gerçekleşen festivalde yazar stantlarını ziyaret eden Vali Kaymak Yaşar Doğu' köşesine özel ilgi gösterdi. Yaşar Doğu kitabının yazarı Ahmet Seven'le bir süre sohbet eden Vali Kaymak Yaşar Doğu'nun yeri doldurulmaz bir sporcu olduğunu söyledi.

Milli Mücadelenin başlangıç tarihi olan 19 Mayıs 1919’un 100.Yılı etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Salonu’nda 30 Nisan-2 Mayıs 2019 tarihlerinde düzenlenen, 1. Samsun Kültür ve Sanat Festivali’nde standı bulunan Samsunlu sanatçı ve yazarları ziyaret eden Vali Osman Kaymak çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

Festival Koordinatörü Samsunlu Yazar Asu Mert yaptığı konuşmasında, “Bu zamana kadar, Samsun’da büyümüş bir yazar olarak derneklerden hangisine gideceğimi bilemedim. Çünkü birine gitsek diğeri küsüyordu. O zaman dekim ki sanatçı özgürdür ve bireyseldir. Biz başlayalım ve sonradan hep birlikte olalım dedik. Bu anlamda gerçekten çok destek aldım. Valiliğimizin bizlere verdiği destek gerçekten tartışılmazdı. Sayın Valimizin bizlere her konuda çok büyük destekleri ve yardımları oldu. Belediyelerimizden de bazı destekler aldık. Bu Kültür ve Sanat Festivalinin gerçekten başarıya ulaştığına inanıyorum. Biz birlik olduk. Burada birçok sanatın her dalından her sanatçıyla birlikte üç gün geçireceğiz. Ben bunu Samsun’un sanat ruhunu geri kazanması açısından iyi bir başlangıç ve adımı olduğunu düşünüyorum” dedi.

TÜRKİYE’YE YENİDEN YAYILMASIN İSTİYORUZ

Şehrin gelişmesi ve kalkınmasında spor, sanat ve kültürün bir bütün olarak ele alınması gerektiğini ifada ederek sözlerine başlayan Vali Osman Kaymak yaptığı konuşmasında, “Arkadaşlar, biliyorsunuz ilimizde 100. Yıl etkinlikleri devam ediyor. Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak üzere 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışlarının 100. Yıl dönümü. Bu çerçevede bir çok program hazırlıyoruz. Bu milli mücadele ruhunun Samsun’dan bütün Türkiye’ye yeniden yayılmasın istiyoruz. O anlamda Samsun’da büyük bir heyecan var.  Biz Samsunlular olarak diyoruz ki, kurtaran ilkadım şehriyiz, kurtuluş şehriyiz. Kurtuluş şehri olduğumuz için çok onurluyuz, gururluyuz ve mutluyuz. Bu çerçevede bu coşkunun birlikte yaşanmasını çok arzu ediyoruz. Asıl büyük coşkuyu ve etkinliği inşallah 19 Mayıs günü yaşayacağız.  Sayın Cumhurbaşkanımız inşallah büyük bir ihtimalle ilimize teşrif edecekler” şeklinde konuştu.

ÇOK ANLAMLI BULUYORUM

Bu gün burada Samsunlu sanatçıların bir araya gelerek oluşturdukları 1. Samsun Kültür ve Sanat Festivali’ni başlattıklarını söyleyen Vali Osman Kaymak,  “Biz daima Samsun’u tarım şehri, sanayi şehri, turizm şehri, spor şehri, sağlık şehri ve eğitim şehri olarak adlandırıyoruz. Ama ben Samsun’un gerçekten bir sanat şehri olduğunu da düşünüyorum. Samsun’un tarihine baktığımızda da çok sayıda sanatçı ve sanatçı ruhlu insanların olduğunu görüyoruz. Samsunlu sanatçıların bir araya gelerek oluşturdukları bu üç gün sürecek olan 1. Samsun Kültür ve Sanat Festivali’ni çok anlamlı buluyorum. Bu etkinliğimizi inşallah gelecek yıllarda da daha kapsamlı bir şekilde geliştirmeliyiz. Bu sene bu etkinliğimizi 100. Yıl kutlama etkinlikleri çerçevesinde yapıyoruz” dedi.

SANAT HAYATA GÜZELLİK KATAR

Vali Kaymak, “Sanatın olduğu yerde kavga ve kabalık olmaz, incelik olur. Sanat hayata güzellik katar. O yönüyle sanatçılara da imkan verilmesi lazım. Sanatçı sanatını göstereceği uygun ortam bulamazsa sanata küser. Onun için Samsun bana göre sanat için en uygun ortam. Halkamızın da buna destek göstermesi lazım. Samsunlu kardeşlerimizi, Samsunlu sanatseverleri etkinliklerimizi izlemeye ve bu festivalimizi görmeye davet ediyorum. Bu festivalin oluşmasında emeği geçen arkadaşları ve sanatçıları tebrik ediyorum. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Vali Osman Kaymak, Samsunlu 20 yazar- şair ile 20 el sanatları sanatçısının katıldığı sergiyi gezerek, çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.