• İHSANBAŞKAN

SAMSUN VALİSİ OSMAN KAYMAK GAZİ MÜZESİNDE

SAMSUN HABER Haber Girişi : 10 Mayıs 2019 18:02
SAMSUN VALİSİ OSMAN KAYMAK GAZİ MÜZESİNDE
Samsun Valisi Osman Kaymak Tadilatı tamamlanan Gazi Müzesi'nin açılışını gerçekleştirdi.
SAMSUN VALİSİ OSMAN KAYMAK GAZİ MÜZESİNDE

Samsun Valisi Osman Kaymak Tadilatı tamamlanan Gazi Müzesi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Vali Osman Kaymak, Atatürk'ün Samsun'u ziyaretlerinde okuduğu, daha önce Samsun İl Halk Kütüphanesi koleksiyonundan Amasya Yazma Eser Kütüphanesi'ne devredilen ve 19 Mayıs 1919'un 100. Yılı kapsamında bugün tekrar Gazi Müzesi'ne kalıcı olarak nakledilen 'Cihan Tarihinin Umumi Hatları', 'Büyük Adamlar Serisi' ve 'Tarihte Güzel Kadınlar' isimli kitapları inceleyerek, yeni yerine kendi elleriyle yerleştirdi.

Vali Osman Kaymak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün farklı tarihlerde Samsun'a gerçekleştirdiği ziyaretlerinde kaldığı ve günümüzde müze olarak kullanılan Gazi Müzesi'ni ziyaret ederek, Atatürk'ün kullanmış olduğu eşyaları, yatak odası, dinlenme odası ve çalışma odasını inceledi. 

  Atatürk'ün Gazi Müzesi'nde sergilenen keten yazlık ceket ve pantolonunu inceleyen Vali Osman Kaymak, keten ve kenevirden üretilen elbiselerin sağlıklı olduğunu kaydederek, günümüzde de üretiminin ve kullanımının yaygınlaştırılması yönünde çalışmalar yapıldığını söyledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.