Samsun Valisi İbrahim Şahin'den örnek davranış

SAMSUN HABER Haber Girişi : 09 Ekim 2015 15:41
Samsun Valisi İbrahim Şahin'den örnek davranış
Samsun Valisi İbrahim ŞAHİN Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından Respiratöre Bağlı Çocuk Hastalara Bakım Projesi kapsamında evlerinde tedavi gören hastaları ziyaret etti.
 SAMSUN VALİSİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Samsun Valisi İbrahim ŞAHİN  Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından Respiratöre Bağlı Çocuk Hastalara Bakım Projesi kapsamında evlerinde tedavi gören  hastaları ziyaret etti.

Respiratöre bağlı trakeotomili (solunum cihazına bağlı) çocuk hastaların evde bakım süreci, sağlık tesislerine nakilleri sırasında yaşadıkları tıbbi sorunlar, kullanmaları gereken tıbbi cihazların temin ve kullanımında yaşadıkları sıkıntıların çözümlenmesi için Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından Respiratöre Bağlı Çocuk Hastalara Bakım Projesi başlatıldı.

Vali İbrahim ŞAHİN hastalığın seyri, hasta ve hasta yakınlarının bu süreçte yaşadıkları sorunlar, sıkıntılar ve ihtiyaçlarına dair yerinde tespitlerde bulunmak amacı ile evde tedavi hizmeti gören ilimiz Atakum ilçesi Büyükoyumca mahallesinde ikamet eden Ela Nur ÇEVİK ve İlkadım ilçesi Fevzi Çakmak mahallesinde ikamet eden Kerem USTAOĞLU isimli çocuk hastaları evlerinde ziyaret etti.

Ziyarette çocuklarla yakından ilgilenen Valimiz Sayın İbrahim ŞAHİN, ailelere geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, ailelerin proje kapsamındaki dilek ve temennilerini dinledi ve çocukların hastalık süreçleri ile ilgili ailelerden bilgi aldı.

Vali ŞAHİN ziyaretler sonunda yaptı açıklamasında,''İlimizde bu özelikte Haziran 2015 verilerine göre 42 çocuk hastamız takibimiz altındadır. Bu hasta sayısı dönemsel olarak 50 civarına ulaşabilmekte, çevre illerdeki respiratöre bağlı çocuk hastalarla bu sayı 100, 120 rakamlarına yükselebilmektedir. Bu hastalarımız hastane ortamı oluşturulan evlerinde tedavi ediliyorlar.

Bu gün bir farkındalık oluşturmak ve yavrularımızı görmek için bu ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Temennimiz bu çocuklarımızın biran önce sağlıklarına kavuşmalarıdır. Bu tür hastalarımızın  sağlık kuruluşlarına nakilleri zor. Bu sebeple hem ailelerimiz için, hem de sağlık hizmetlerini sunan kurumlar için evde bakım hizmeti daha rahat oluyor. Bu hizmet bilinmesi gereken bir hizmet fakat toplumumuzun büyük çoğunluğu bu hizmetten haberdar değil.

Bu konuda ailelerimizin mütevekkil davranmalı sevindirici.  24 saat bu hasta yavrularımıza bakmak büyük özveri istiyor. Bu bizim toplumumuzun dayanışma kültürünün ne kadar ileride olduğunu bizlere gösteriyor. Ben başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere bu projeyi ilimizde başlatan Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğimize çok teşekkür ediyorum. Devletimizin sunduğu imkanları halkımıza en iyi şekilde yansıtıyorlar. Kendilerine verilen görev ve sorumluluğun üzerinde bir fedakarlıkla hizmet ediyorlar.''dedi.

Vali Şahinin gerçekleştirdiği ziyaretlerde Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Dursun Mehmet MEHEL'de hazır bulundu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.