SAMSUN POLİSİ VATANDAŞLARI BİLGİLENDİRDİ

SAMSUN HABER Haber Girişi : 08 Ağustos 2019 23:39
SAMSUN POLİSİ VATANDAŞLARI BİLGİLENDİRDİ
Samsun Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü Personeli Kurban Bayramının yaklaşması sebebiyle bayram süresince hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karşı farkındalık oluşturmak ve önleyici tedbirlerin alınması amacı ile uyarı broşürleri dağıttı.

SAMSUN POLİSİ VATANDAŞLARI BİLGİLENDİRDİ


Samsun Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü Personeli  Kurban Bayramının yaklaşması sebebiyle bayram süresince hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karşı farkındalık oluşturmak ve önleyici tedbirlerin alınması amacı ile uyarı broşürleri dağıttı.


Sosyal Medya sayfasında yapılan açıklamada: 


"Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü faaliyetleri kapsamında Kurban Bayramının yaklaşması sebebiyle bayram süresince hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karşı farkındalık oluşturmak ve önleyici tedbirlerin alınması amacı ile;


Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü Personeli “Hırsızlara ve Dolandırıcılara karşı Duyarlı Olun” sloganı ile Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan bilgilendirici el broşürlerini vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı İlimiz İlkadım İlçesi Gazi Caddesi Mecidiye Çarşısı girişinde yapılan çalışma ile dağıtımını gerçekleştirerek vatandaşların bilgilendirilmesi sağlanmıştır.


Yapılan bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları ile vatandaşlarımızın bayram süresince herhangi bir olumsuzluk yaşamadan bayramlarını geçirmeleri amaçlanmıştır" denildi.


Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ayrıca sahte para ve dolandırıcılık olaylarına karşıda bilgilendirme uygulama-çalışması yaptı. 


 Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü  konuyla ilgili olarak: 


"İl Emniyet Müdürlüğümüz Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü ile koordineli olarak il merkezi ve ilçelerimizde yaklaşan kurban bayramı nedeniyle kurulan kurban pazarlarında sahte para ve dolandırıcılık olaylarına karşı hayvan sahiplerine ve vatandaşlara, sahte para konusunda bilgilendirme çalışmaları yapılarak bu tür vakalara karşı neler yapılması gerektiği konusunda vatandaşlarımızın bilinçlenmesi sağlanarak farkındalık oluşturulacaktır.

Yapılan bu çalışmalarda, kurban satış yerlerinde bulunan kurban satıcıları sahte paraya karşı uyarılarak, sahte paranın nasıl anlaşılacağı konusunda Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli uzman personel tarafından bilgilendirme yapılarak, banknotlar üzerinde bulunan güvenlik özellikleri, bu özelliklerin kısaca açıklaması, sahte para ile orijinal para arasındaki farklar gerçek para üzerinden kurban satışı yapan vatandaşlarımıza ve kurban pazar yerlerinde kurbanlık almaya gelen diğer vatandaşlarımıza uygulamalı olarak gösterilmiştir.


Yapılan bu önleyici faaliyetler esnasında kurban pazar yerlerindeki kurban satışı yapan vatandaşlarımıza sahte para ve dolandırıcılık olayları ile ilgili Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce hazırlanan broşürler anlatılarak dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Ayrıca Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce hazırlanan dolandırıcılık konulu afişlerden kurban pazarlarında vatandaşlarımızın görebileceği yerlere asımı yapılmış olup, bayram süresince almış olduğumuz önleyici tedbirler ile toplumu bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarımız devam edecektir" dedi.

Polisin yaptığı çalışmanın vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandığı görüldü. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.