Samsun Op. Dr. Kamil Furtun'un öldürülmesini protesto için yürüdü

SAMSUN HABER Haber Girişi : 02 Haziran 2015 12:14
Samsun Op. Dr. Kamil Furtun'un öldürülmesini protesto  için yürüdü
Samsun'da çok sayıda sendika ile Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi personeli, Op. Dr. Kamil Furtun'un öldürülmesini protesto etmek için yürüdü.
Samsun'da çok sayıda sendika ile Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi personeli, Op. Dr. Kamil Furtun'un öldürülmesini protesto etmek için yürüdü.

Hastane personeli, yürüyüşün ardından Furtun'un kabrine gidip dua okudu. Geçtiğimiz Cuma günü çalıştığı Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nde vurularak öldürülen Op. Dr. Kamil Furtun için Samsun adeta ayaklandı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Türk Sağlık Sen, Söz Sen, Ufuk Sen, Sağlık İş, Sosyal Hizmetler Derneği üyeleri, hastane personeli, hasta yakınları ve bazı hastalar, Dr.Furtun için yürüdü.

Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi önünden başlayan yürüyüş, Barış Bulvarı'ndan devam edip, Halk Sağlığı Müdürlüğü binası önünde kadar devam etti. Burada yürüyüşe katılanlar adına bir basın açıklaması okuyan Pro. Dr. Bekir Kuru, "Kamil Furtun artık aramızda olamayacak.

Geride ailesini, mesai arkadaşlarını ve hastalarını bırakarak ayrıldı aramızdan. Oysa uyarmıştık Sağlık Bakanı ve iktidarı. Sağlığı piyasalaştıran, sağlık çalışanlarını köleleştiren ve itibarsızlaştıran, hedef gösteren uygulama ve söylemlerinizden vazgeçin diye. Artık sağlıkta şiddet olağan bir hal almıştırö dedi. Gruplar, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağılırken, Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi personelleri, Dr.Kamil Furtun'u kandil sebebiyle kabri başında anmak için Asri Mezarlık'a gitti. Burada, Dr.Kamil Furtun'un kabri başında dualar okuyan mesai arkadaşları, daha sonra mezarlıktan ayrıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.