• İHSANBAŞKAN

SAMSUN MÜFTÜSÜ ÖZTÜRK'TEN ANLAMLI MESAJLAR

TARİH Haber Girişi : 10 Temmuz 2014 00:18
SAMSUN MÜFTÜSÜ ÖZTÜRK'TEN ANLAMLI MESAJLAR
İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk,Ramazan ayı dolayısıyla basın mensuplarına iftar yemeği verdi. Amisos Hotel'de düzenlenen iftar yemeğine Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Tahsin Bayar, Basın İlan Kurumu (BİK) Samsun Şube Başkanı Mustafa
SAMSUN İL MÜFTÜSÜ YRD.DOÇ.DR. HAYRETTİN ÖZTÜRK İFTAR SONRASI GÜNÜMÜZDEKİ ÖNEMLİ KONULARA DİKKAT ÇEKEREK MESAJ VERDİ
İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk,Ramazan ayı dolayısıyla basın mensuplarına iftar yemeği verdi. Amisos Hotel'de düzenlenen iftar yemeğine Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Tahsin Bayar, Basın İlan Kurumu (BİK) Samsun Şube Başkanı Mustafa Bayraktar, 19 Mayısgazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Temiz ve basın mensupları katıldı.
"DİZİ İZLEYEN HANIMLAR KOCALARINDAN ŞÜPHELENİYOR"
İftar yemeğinin yenmesinden sonra konuşan İl Müftüsü Öztürk, "Her sene 
Diyanet İşleri Başkanlığımız bir temayı gündeme taşımaktadır. Bu seneki Ramazan ayının teması 'Hiç Kimse Kimsesiz Kalmasın, Bu Ramazan ve Her Zaman.' Bu başlık altında konu ele alınmıştır. Bunlar modern yalnızlık, mülteciler, sokak çocukları, yetimler ve yaşlılardır. Samsun Müftülüğü olarak bu konuda biz de bir takım çalışmalar yapmaktayız" dedi.
DOSTLUKLARI UNUTTUK YALNIZLIĞA İTİLDİK
Modern yalnızlığın 'California Sendromu' olarak da adlandırıldığını, her şeyi olmasına rağmen yalnızlık çeken insanlar olduğunu belirten Öztürk, "Her şeyi elde ediyorlar ama hiçbir şeye sahip değiller. Hayatın bir anlamı olduğunu düşünmüyorlar. 'Hayatın yaşanmaya değer bir anlamı olduğuna inanmıyorum' deyip sonunda canlarına bile kıyabiliyorlar. Bu sorun sadece dünyanın sorunu değil, aynı zamanda ülkemizin de sorunudur. 13. katta tek başına yaşayan bir adam vardı öldü. Hiç kimse kimseye gitmediği için cesedi koktu. Öldüğü anlaşıldı ve 13 gün sonra fark edildi. Evleri yan yana dizdik, üst üste alt alta yaptık. Ama gönülleri dağlar kadar uzaklaştırdık. Asansörde bile birbirimize 'merhaba' demiyoruz, selam vermiyoruz. Böyle bir noktaya geldik. Samsun Müftülüğü olarak biz öncelikle aileden başlamak suretiyle çünkü bu işin temeli ailedir. Ailelerimizde de büyük problemlerimiz vardır. Çocuklarımız odalarına kapanıyorlar sabahtan akşama kadar internetin başındalar. Analar dizi izliyor. Dizi izleyen hanımlar da kocalarından şüphe ediyor. Baba maçta, futbolda, dede seccadede, nene toprakta. Böyle evler oluşmaya başladı. Biz her akşam bir ilçede meydan programları yapıyoruz. Aileyi anlatıyoruz. Aile içi şiddeti, saygıyı anlatıyoruz. Özellikle genç yaşında ve olgunluk yaşında dul kalmış hanımefendileri ve beyefendilerin evlenmelerini tavsiye ediyoruz. Dinimizin de hükmünün de bu doğrultuda olduğunu ayet ve hadislerle anlatmaya çalışıyoruz. Yalnızlık Allah'a mahsustur" diye konuştu.
ZAYIFLARA YOKSULA YETİME KARDEŞ OLUN
Peygamber efendimizin de bir yetim olduğunu ifade eden Öztürk, "Savaşın bıraktığı yetimler var. Aile içi şiddetin ve boşanmaların meydana getirdiği yetimler var. Yetimler son zamanlara doğru ülkemizde bir hayli artmaya başlamıştır. 'Yetim' deyip geçmemek gerekir. Peygamber efendimiz de bir yetimdi ve 1,5 milyar İslam alemi de onun eseridir. Onun için devlet yetimlere evler açıyor, yurtlar yapıyor ama saçını başını okşayamıyor. İşte biz bu yetimler konusunda bütün ilçelerimiz, köyler dahil yetimleri tespit ettik. Ailelere haber gönderiyoruz ve 'yetimlerinize talibiz' diyoruz. Liselerde ve okullarda okutacağız ve bütün masraflarını biz karşılayacağız. Bu yetimlere bu konuda bütün imkanlarını ve hizmetleri ayaklarının altına seriyoruz" şeklinde konuştu.
"MÜLTECİLERİ YÜK OLARAK GÖRMEYİN, BİR GÜN BİZ DE MÜLTECİ OLABİLİRİZ"
Samsun'a yerleşen mültecilerin bir yük olarak görülmemesi gerektiğinin altını çizen Öztürk, "Bir gün biz de mülteci olabiliriz. Tanımadığımız bir ülkeye gidebiliriz. Bütün servetimiz ve her şeyimiz ülkemizde kalır. Biz oraya gidebilir ve aç kalabiliriz. Arkasından gelen sokak çocukları sorunu dünün sorunu, bugünün ve yarının da sorunu olacak bir meseledir. Birimler koordineli olarak çalışarak bu işin üstesinden gelebilirler. Sokak çocukları bizim en önemli sorunlarımızdan birisidir. Biz mülteciler konusunda 5601'e SMS gönderildi mi fitre vermiş oluyorsunuz. Mülteci aileleri tespit edip, bizzat evlerine giderek yardım edeceğiz. Bazı ailelere farklı kişiler de yardım ediyor. Bazen bir aileye 10 kişi yardım edebiliyor. Biri yokluktan çatlıyor, biri açlıktan çatlıyor. Bunları da tespit ettikten sonra biz aile kardeşliği başlatacağız. Aksi takdirde bu çocuklar yarın sokaklarda uyuşturucu satan çocuklar olabilir. Tedbirini şimdiden almamız gerekiyor. Bir gün biz de yaşlanacağız. Onun için büyüklerimize saygıda kusur etmemeliyiz" ifadelerini kullandı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.