Samsun İHL'den Kudüs'e destek yürüyüşü

SAMSUN HABER Haber Girişi : 14 Kasım 2014 20:55
Samsun İHL'den Kudüs'e destek yürüyüşü
Samsun İmam Hatip Lisesi Öğrencileri İsrail' askerinin Mescid-i Aksa'ya baskın yaparak tahrip edip ibadet edenleri darp etmesini yürüyüşle protesto ettiler.
Samsunda Kudüs ve Mescid-i Aksa Yürüyüşü 
Samsun İmam Hatip Lisesi Öğrencileri İsrail askerinin Mescid-i Aksa'ya baskın yaparak tahrip edip ibadet edenleri darp etmesini yürüyüşle protesto ettiler. 
SAMSUN İSRAİL ZULMÜNE SESSİZ KALMADI
İsrail' askerinin Mescid-i Aksa'ya baskın yaparak tahrip edip ibadet edenleri engelleyip darp etmesini yürüyüşle protesto eden Samsun İmam Hatip Lisesi Öğrencileri 'Filistin yalnız değildir' sloganları attı.
FİLİSTİN YALNIZ DEĞİL

 'Kudüs İslamındır Sahip Çık' sloganıyla düzenlenen yürüyüşe yaklaşık 600 öğrenci katıldı. Yürüyüşte Türk ve Filistin Bayrakları açıldı. İstiklal Caddesi'nde başlayan yürüyüşte öğrenciler 'Kudüs eğilme ümmet seninle', 'Siyonist katiller hesap verecek' sloganları atıp 'Kabenin Rabbi seni koruyacak', 'Mazlumlar ayağa kalkmadıkça, zalimler diz çökmez' pankartı açtı.

FİLİSTİN İÇİN DUA ETTİLER

Yürüyüşün ardından bir açıklama yapan Ubeyde Enser Okutan, "Maalesef uluslararası camiada devlet vasfı taşıyan ama gerçekte bir terör örgütü olan İsrail'in silahlı unsurları, ayaklarındaki kirli postalarla Mescid-i Aksa'ya girdiler. Kıble caminin içinde terör estirdiler. Camide bulunan Kuran'ı yerlere attılar, üzerlerinde gezdiler ve biber gazına boğdular" dedi.

Daha sonra Filistin halkına dua eden öğrenciler hep birlikte akşam namazını kılmak için camiye gitti.


Samsun Anadolu İmam Hatip Lisesinin önünden başlayan ve Site Camiinin arkasında son bulan yürüyüşe vatandaşlarda katılarak destek verirken bazı vatandaşların pencerelerden slogana eşlik ettikleri de görüldü. Çok sayıda öğrencinin katıldığı protesto yürüyüşünün Samsun halkı tarafından da ilgi  gördü. 


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.