• İHSANBAŞKAN

Samsun İHL Mezunları biraraya geldi

DERNEK-SENDİKA Haber Girişi : 01 Temmuz 2012 20:12
Samsun İHL Mezunları biraraya geldi
Samsun Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (SAMİMDER) "Geleneksel Pilav Günü" etkinliği düzenledi.

 Samsun Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (SAMİMDER) "Geleneksel Pilav Günü" etkinliği düzenledi.Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (SAMİMDER) "Geleneksel Pilav Günü" etkinliği düzenledi.

Samsun İmam Hatip Lisesi okul bahçesinde düzenlenen etkinliğe İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, İmam Hatip Lisesi mezunları ve öğrencileri katıldı.

Etkinlik öncesi açılış konuşması yapan SAMİMDER Başkanı Abdulkadir Yeşil, "Geçen sene bu dönemlerde yaptığımız etkinlikte bir takım şikayetlerimiz ve isteklerimiz vardı. En önemlisi ortaokullarımızın açılmasını, katsayı adaletsizliğin kalkmasını istiyorduk. Tüm bu adaletsizlik bir bir kalktı. Artık bundan sonra İmam Hatipler üzerinden şikayet edecek durumumuz kalmadı. Bu konuda gerekli siyasi iradeyi ortaya koyanlara, çalışmalar yapanlara teşekkür ediyorum. İlimizde İlkadım ilçesinde 2 tane ortaokul, Canik ilçemizde 1'er ortaokul ve lisemiz ile Atakum ilçemizde de 1 tane ortaokulumuz faaliyete geçecek" dedi.

Okul çalışmaları hakkında bilgi veren Samsun İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Mustafa Hatipoğlu, "Okulumuz bin 850 öğrenci ile eğitim-öğretimine devam ediyor. 2 binada eğitim-öğretim veriyoruz. 2012-2013 eğitim-öğretim yılı içersinde 2 bin 200 öğrenci ile lise kısmı eğitimine devam edecek" diye konuştu.

Bugünlere kolay gelmediklerini ifade eden İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, "Büyük insanlar davalarını hayatlarının gayesi olarak görmüşler ve buna göre yaşamışlardır. Hz. Peygamber ashabına namaz kıldırdığı için eziyet görüyordu, biz ise namaz kıldırıyor, maaş alıyoruz. Abdullah Bin Mesut Harem-i şerifte Kur'an okuduğu için dayak yiyordu. Biz ise Kur'an öğretiyor ve okuyoruz, ücret alıyoruz. Nerelerden nerelere geldik. 1940'lı yıllarda Kur'an'ın bile yasak olduğu dönemlerde hocalarımız dağlarda, mağaralarda Kur'an'ı öğreterek bize miras bırakmışlardı. Bugünlere kolay gelinmedi. Biz de kolay yetişmedik. Bilgi yarışmalarında hep ön safta yer aldık. Her zaman dereceyi biz aldığımız için bazı kaymakamlarımız 'İmam Hatipliler neden birinci oluyor' diye hediyelerimizi vermediler. Böyle günlerden geldik. Hayatın bu acıları karşısında pes etmedik. Bugünkü konumumuza tepeden inme süzülerek değil, sürünerek geldik. Biz bu ülkenin has evladıyız" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Samsun İmam Hatip Lisesi'nde emeği geçenlere plaketleri verildi. Verilen plaketlerin ardından pilav dağıtıldı.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.