SAMSUN B.ŞEHİR BLD.SİNDEN ALTINKAYA BARAJINA FERİBOT

SAMSUN HABER Haber Girişi : 01 Haziran 2020 19:51
SAMSUN B.ŞEHİR BLD.SİNDEN ALTINKAYA BARAJINA FERİBOT
Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından daha sağlıklı ulaşım için Altınkaya Barajına feribot indirildi.
SAMSUN BÜYÜŞEHİR BELEDİYESİNDEN ALTINKAYA BARAJINA FERİBOT

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından daha sağlıklı ulaşım için Altınkaya Barajına feribot indirildi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir: "Vezirköprü, Bafra, Alaçam ve Durağan ilçelerimizin uzun yıllar yaşamış olduğu ulaşım sorunu nihayet son buldu. Daha konforlu bir ulaşım sağlayacak feribotumuz Altınkaya Barajı’na indirildi. Bölge halkımıza hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Samsun'un Vezirköprü ilçesindeki Altınkaya Barajı’nın karşı yakasında yer alan 15 mahallede oturanlar, yaklaşık 2 saat süren yolu gitmemek için ulaşımlarını 33 yıldır baraj gölünden ilkel sandal ve kayıklarla sağlıyor. Ulaşım sorunu belediye tarafından alınan feribotla güvenli hale getirilerek çözüldü.


2 mürettebat, 12 yolcu, 4 araç kapasiteli, 17 metre uzunluğunda ve 5,60 metre genişliğindeki arabalı feribotun yapımı 6 ay sürdü. İstanbul’dan 20 metre uzunluğundaki TIR ile polis eskortu eşliğinde Samsun’a getirilen feribot, dün de bakanlık ve Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekiplerin kontrolünde Bafra ilçesinden Altınkaya Barajı’na vinç yardımıyla indirildi. Samsun Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Kadir Gürkan’ın koordinesinde suya indirilerek ilk seferini yapan feribot, bölge halkının can ve mal güvenliğini de sağlayacak. Acil durum, yangın ve afet durumlarında da hizmet verecek 40 ton ağırlığındaki bu deniz taşıtı, tek seferde bir itfaiye aracı ve bir kamyon ile 2 otomobil ve 1 ambulansı da taşıyabilecek kapasiteye sahip.



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.