SAMİ AKER PEHLİVANIN KABRİ YAPTIRILDI

SAMSUN HABER Haber Girişi : 10 Eylül 2020 12:31
SAMİ AKER PEHLİVANIN KABRİ YAPTIRILDI
Türk Güreşinin Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Yaşar Doğu'nun Karakucak güreşi yaptığı yıllarda hocalığını yapan KavaSAMİ AKER PEHLİVANIN KABRİ YAPTIRILDIk yöresinin ünlü Başpehlivanlarından Yukarı Çirişli Köyünden Sami Aker Pehlivanın kabri yaptırıldı.
SAMİ AKER PEHLİVANIN KABRİ YAPTIRILDI

Türk Güreşinin Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Yaşar Doğu'nun Karakucak güreşi yaptığı yıllarda hocalığını yapan Kavak yöresinin ünlü Başpehlivanlarından Kavak İlçesine bağlı Yukarı Çirişli Köyünden Sami Aker Pehlivanın kabri yaptırıldı. 

Kabri ziyaret eden Samsun Yazarlar Derneği Başkanı ve Yaşar Doğu kitabının yazarı Arş. Yazar Ahmet Seven Sami Akerin kabrini zaman zaman ziyaret ettiğini ifade ederek: " Yaşar Doğunun elinden tutmuş ona en sık kullandığı güreşte "sarma" oyununu öğreten Sami Aker Pehlivanın kabrini ziyaret ediyordum. 1911 doğumlu olan Sami Pehlivan 1991 yılında vefat etmiş. Ancak kabri yapılamamış. Kabrin yapılı olmayışında bir problem yoktur. Fakat millete mal olmuş bir değerin kabrini ziyaret ederek, hatıralarını yaşatmanın yarınlar için önemli olduğuna inanıyorum. Yaşar Doğunun yaşadığı Emirli Köyü ile Yukarı Çirişli köyü komşu köylerdir. Yaşar Doğu ziyaret edilirken bundan böyle Sami Aker Pehlivanın kabrinin de ziyaret edileceği kanaatindeyim. Bu kabrin yapılmasından dolayı son derece mutluyum. Emeği geçenleri tebrik ve teşekkür ediyorum"  dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.