ŞAKİR GÜREL: 'SAMSUN ZOR MEMLEKET'

SAMSUN HABER Haber Girişi : 08 Ekim 2019 18:12
ŞAKİR GÜREL: 'SAMSUN ZOR MEMLEKET'
İletişim ve Medya Federasyonu - TİMEF Genel Başkanı Şakir Gürel Samsun'da Haber Medya'nın yayın hayatından çekilmesiyle ilgili bir açıklama yaptı.
ŞAKİR GÜREL: 'SAMSUN ZOR MEMLEKET'


İletişim ve Medya Federasyonu - TİMEF Genel Başkanı Şakir Gürel Samsun'da Haber Medya'nın yayın hayatından çekilmesiyle ilgili bir açıklama yaptı. Gürel Sosyal Medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

SAMSUN; “ZOR MEMLEKET”


Kurucusu olduğum ve yaklaşık 5 yıl Genel Yayın Yönetmeni olarak bizzat yönettiğim AKS tv ile birlikte, HABER MEDYA GRUBU’nun gazete, radyo, dergi ve dijital platformlar da dahil, yayınlarını tümüyle sonlandırdığını üzülerek öğrendim. Çok sayıda hemşehrim, arkadaşım, dostum, meslektaşım aradı, sordu, üzüntülerini belirtti. Ben de bir paylaşımla görüşlerimi dile getirmek, üzüntülerine ortak olmak istedim.


Samsun “zor memleket” Uydudan yayın yapan Samsun merkezli bir haber kanalı için çok daha zor bir memleket. Zira Samsun, Samsun’da yaşayan Samsunluların en az yüzde 60’ının ikinci memleketi. Tıpkı İstanbul gibi. Hal böyle olunca coğrafi olarak avuç içi kadar diye nitelenen Rize’de, Trabzon’da, Ordu’da, Karabük’te uydu kanalları herşeye rağmen yayında kalabiliyor da, bugünkü ekonomik olumsuzluklar da eklenince, bunu Samsun’dan yapmak ancak bir yere kadar mümkün oluyor. Hemen belirtmeliyim ki; bu durum Samsun ve Samsunluıar için bir realite. Ne bir kusur, ne bir eksiklik, ne de bir fazlalık.


Böylesi bir realite ve zor şartlarda, Samsun’un uydu kanalını, en büyük ve en etkin hale getirdikleri gazetelerini, radyo ve diğer yayın kuruluşları ile Haber Medya Grubunu bugünlere getiren fedakar sahipleri, öncelikle bir teşekkürü fazlasıyla hak ediyor. Aynı şekilde cefakar çalışanlar, bugüne kadar emeği geçen herkesin verdiği emek, gösterdiği gayrette bizim nazarımızda takdire şayandır. Herkes için zor bir durum. Bir çoğu kurulduğu günden bu yana oraya emek veren tanıdığım/tanımadığım çalışanları, basın emekçileri için kapanmanın zorluğunu biz tarif bile edemeyiz. Üzgünüz. Hepsine geçmiş olsun...


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.