• İHSANBAŞKAN

Şairler şiirlerini Haydar Yüksel anısına ithaf ederek okudular

SAMSUN HABER Haber Girişi : 14 Mayıs 2015 09:54
Şairler şiirlerini Haydar Yüksel anısına ithaf ederek okudular
Samsun Yazarlar Derneği (SAY-DER) ile Kavak Dernekler Federasoyonu (KADEF)'in ortaklaşa hazırlayıp sunduğu Samsunlu Şairlerin katıldığı Şiir Akşamları programı şairlerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.
ŞAİRLER PROGRAMI HAYDAR YÜKSEL ANISINA İTHAF ETTİLER
Samsun Yazarlar Derneği (SAY-DER) ile Kavak Dernekler Federasyonu (KADEF)'in ortaklaşa hazırlayıp sunduğu Samsunlu Şairlerin katıldığı Şiir Akşamları programı şairlerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. 
Şairler bu akşamki şiir programını iki gün önce kalp krizi sonucu hayata veda eden Şair Haydar Yüksel'e ithaf ettiler. 
Programda Şair dostları Haydar Yüksel ile olan hatıralarını anlatan katılımcı  şairler şiirlerini Haydar Yüksel hatırasına okudular. 
O nezaketli duruşuyla bir kelam efendisiydi
Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven Haydar Yükselin daha birkaç gün önce kendisine ; 'Bende şiirimi hazırlayayım. Yeni şiirler yazmam gerek. KADEF Şiir Akşamlarına ben de katılacağım. Şimdi çok rahatım' dediğini hatırlatarak Haydar Yükselin bir sanatçıya yakışan hallerini üzerinde topladığını kendisi kırıldığı halde başkalarını kırmamaya dikkat ettiğini ifade ettiği konuşmasında Yüksel, festivallerde ve Televizyon programlarında öyle nezaketli hareket ederdi ki. Bu hemen dikkat çekerdi. Nezaketiyle davranışı ve konuşmasıyla kelam efendisiydi. Allah rahmet etsin' dedi.
KADEF Taziyede bulundu
Kadef Başkan vekili Bahri Çakır'da şiirini okumadan önce, yıllık izinde olan Genel başkan Op. Dr. Yılmaz Karagöz'ün şairlere gönderdiği selamı iletti.  
Çok sayıda şairin katılarak şiirlerini okuduğu KADEF şiir akşamlarının program ını hazırlayıp sunan Doğan Kan okurlarına kitabını hediye etti. Şiirlerin yanısıra bağlama ve udlarıyla katılan şairler de türküler okuyarak programa renk kattılar. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.