ROTASYONA KIZAN İMAM KENDİNİ YAKMAYA KALKIŞTI

GÜNDEM Haber Girişi : 27 Eylül 2014 10:26
ROTASYONA KIZAN İMAM KENDİNİ YAKMAYA KALKIŞTI
Denizli'nin Çal ilçesinde görev yapan imam rotasyona kızarak kendini yakmaya kalkıştı.
Denizli'nin Çal ilçesinde görev yapan imam rotasyona kızarak kendini yakmaya kalkıştı.

Denizli'nin Çal ilçesindeki Hatipoğlu Camisi imamı Ziya Hayta, görev yaptığı camiden başka bir camiye gönderilmesine isyan etti.

İMAM BENZİNİ BAŞINDAN AŞAĞIYA DÖKTÜ

Kendisinin Türkiye'deki sayılı imamlardan biri olduğunu belirten Ziya Hayta ailesine kendisini Denizli İl Müftülüğü önünde yakacağını söyledi. Bunun üzerine imam Ziya Hayta'nın kızı il müftülüğü önünde beklemeye başladı. Bu sırada sık sık telefonla babasına ulaşmaya çalışan kızı çaresiz şekilde beklemeye devam etti. Sonra yaya olarak elinde benzin bidonu ile müftülüğe gelen imam Ziya Hayta, eşi ve kızının tüm çabalarına rağmen benzini başından aşağı döktü.

İMAMIN KENDİNİ YAKMASINA KIZI ENGEL OLDU

Başından aşağı benzini döktükten sonra eline çakmağı alan imama kızı engel oldu. Kızının gözyaşlarıyla engel olmaya çalıştığı imama çevredekiler müdahale etti. Çevreden bir vatandaş damacana suyu imamın başından aşağı dökerek benzinin etkisini önlemeye çalıştı. Gazetecilerin de müdahale ederek elinden çakmağı aldığı imam bir süre sonra başının havluyla silinmesiyle kendine geldi. Bu sırada Denizli İl Müftüsü Veysel Çakı aracıyla gelerek imamın yaptığına aldırmadan müftülük binasına girdi. Kendisine gelen imam Ziya Hayta, kendisine yapılanları kabul edemediğini söyledi.

"SON GÖREVLENDİRME YAPILAN YERİ KABUL ETMİYORUM"

Kendisinin Türkiye çapında bilinen bir imam olduğunu belirten Hayta, sözlerini şöyle sürdürdü;

"1993 yılında Kırım'da görev yaptım. İyi derece Rusça bilirim. Değişik illerde de görev yaptım. Ancak son görevlendirme yapılan yeri kabul etmiyorum. Mahalle nüfusu 12 olan ve Cuma namazında dahi kimsenin olmadığı bir yere beni görevlendirdiler. O kadar dilekçe yazdım. Rusça bilen, Türkiye 2'ncisi olan bir imamı Cuma namazında dahi 3 kişinin geldiği bir yere imam olarakatıyorlar. Bu haksızlık.''


KIZI GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Olayın ardından polis ekipleri geldi. İmamın basın açıklamasını dinleyen ekipler daha sonra Ziya Hayta'yı gözaltına aldı. Ziya Hayta ile birlikte polis aracına kızı ve eşi bindi. Kızının bu arada sürekli gözyaşı döktüğü görüldü.

'Telefonla arayıp helallik istedi'
Eşi Ü.H. ile kızı S.B.H. ve arkadaşı A.Ö.'yü arayan Z.H., Denizli İl Müftülüğü önünde kendini yakacağını söyleyip, helallik istedi. Telefonu kapatmasının ardından eşi ve kızı ile arkadaşı telaşla müftülük binası önüne gelip, üzerine benzin döküp, elindeki çakmakla kendini ateşe vermek isteyen Z.H.'yi ikna etmeye çalıştı. Ancak Z.H., ikna çabalarına olumsuz karşılık verdi.
İmam Z.H.'nin bir anlık dalgınlığından yararlanan kızı S.B.H. ve arkadaşı A.Ö., üzerine atlayıp, elindeki çakmağı almayı başardı. Bu sırada eşi Ü.H. de benzin bidonunu uzaklaştırdı. Çevredekiler de getirdikleri bir damacana suyu Z.H.'nin başından aşağı döküp, başına ve gömleğine dökülen benzinin temizlenmesini sağlamadı. Kendine gelen imam Z.H., yüzü havluyla silinip güçlükle sakinleştirildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.